проблем с мерцедес моля за помощ
-
проблем с мерцедес моля за помощ
Здравейте !
Мерцедеса е C220 с помпа лукас с късия кабел и проблема е следния.
При запалване колата заработва много зле и свети на таблото EPC, загасям колата и паля на ново но не чакам да подгряват свещите колата запалва добре и работи добре не свети EPC но ако загася и запаля с изчакване да подгрее пак влиза в авариен режим. Грешката която записва е P1226 пише, че е временна но не може да се изтрие.
Има ли някой идея какво е това чудо, че аз се видях в приключение с тая кола.
Мерцедеса е C220 с помпа лукас с късия кабел и проблема е следния.
При запалване колата заработва много зле и свети на таблото EPC, загасям колата и паля на ново но не чакам да подгряват свещите колата запалва добре и работи добре не свети EPC но ако загася и запаля с изчакване да подгрее пак влиза в авариен режим. Грешката която записва е P1226 пише, че е временна но не може да се изтрие.
Има ли някой идея какво е това чудо, че аз се видях в приключение с тая кола.
Re: проблем с мерцедес моля за помощ
има лукас има проблем
прост човек и силен вятър нищо не ги спира
-Защо на англичаните доста често има се "налага" да пият топла бира???...........Защото хладилниците им са LUCAS!
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! тел: 089 6633459
Пламене, не се разбра ти собственик ли си на тая кола или си майстора, дето трябва да я оправи?
Ако си собственика, съветът ми е да я закараш в сервиз.
Ако си майстора, погледни примерно в ESI[tronic], има детайлно указание какво трябва да се провери при наличието на тази грешка.
Успех!
Ако си майстора, погледни примерно в ESI[tronic], има детайлно указание какво трябва да се провери при наличието на тази грешка.
Успех!
TuningMaster 
0887 704 900

0887 704 900
rockton wrote:-Защо на англичаните доста често има се "налага" да пият топла бира???...........Защото хладилниците им са LUCAS!

Бензина е за измиване на дизелови части.
-
Грешката е ясна Cam ring position sensor Y23/2/1 нарочно не написах в първия пост какво е правено и какво е сменено за да видя какви идеи ще ми дадете може и аз нещо да пропускам.bobolin4o wrote:Пламене, не се разбра ти собственик ли си на тая кола или си майстора, дето трябва да я оправи?
Успех!
Казвам какво е сменено с нови части:
Ротор сензор и датчик предварение
всичко друго е в нормите по данни на Делфи
Грешката я записва веднага след като се включи контакта и не може да се изтрие нищо, че пише временна грешка.
Колега то и в Стар диагнозата пише доста неща ама не са достатъчни и въпроса ми е дали се е случвало на някои колега същия проблем.
Е ако никой колега не е имал точно същия проблем, това означава ли, че ще се откажеш?
Пак казвам, в Боша има указания какво и как се проверява по електриката. Обикновено на тези бангии проблемите са в инсталацията...
Пак казвам, в Боша има указания какво и как се проверява по електриката. Обикновено на тези бангии проблемите са в инсталацията...
TuningMaster 
0887 704 900

0887 704 900
-
Здравей колега, не съм казал, че ще се отказвам но немога и само с тая кола да се занимавам а клента ми виси на главата или звани през два часа знаеш как е.bobolin4o wrote:Е ако никой колега не е имал точно същия проблем, това означава ли, че ще се откажеш?
Както погоре писах всичко е проверено инталацията също остава да е софтуерно от компа на колата иначе не виждам защо като я рестартирам ще е добре.
А това което е в Боша го има и в Аутодата а най подробно е в Стар диагнозата но там са само омовете на всички ел.компоненти и както казах всички са в нормите.
Тая грешка P1226 стар диагнозата я дава, че сигнала е твърде кратък за калибриране или е твърде голям за калибриране ето за това си мисля, че проблема май ще е в компа.
И аз не се стърпях и да попитам.Ти отварял ли си такава помпа ? Ама на парчета ,едно по едно?!Някои се смяха по горе и са прави! Това е най-лудата работа да правиш Лукас!Утре ми предстои да се боря с такава на Форд и ми се плаче.Ама обещах на клиента, за което и благодаря на Слави Шишков за частите!
Това помпа Лукас да правиш е направо мазохизъм!
Аз смятам ,че проблемът ти е в помпата! Усещам ,че не ти се сваля ,ама.......май си обещал!
Аз смятам ,че проблемът ти е в помпата! Усещам ,че не ти се сваля ,ама.......май си обещал!
С нами Бог!
0886 224486
0886 224486
Свали пластмасата на помпата и огледай дали няма спукана бобинка на някой клапан.
Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
Колко волта има на контакт на изхода на CAM сензора (по време и след времето на подгряване)? Трябва да са 5в, ако не са, търси проблем в захранванията на компа... и т.н.
TuningMaster 
0887 704 900

0887 704 900
-
Колега аз се занимавам с тези помпи повече от двадесет години и съм направил сигурно стотици такива но тази кола ми разказа игрите такова нещо ми се случва за първи път.rudoni wrote:И аз не се стърпях и да попитам.Ти отварял ли си такава помпа ? Ама на парчета ,едно по едно?!Някои се смяха по горе и са прави! Това е най-лудата работа да правиш Лукас!Утре ми предстои да се боря с такава на Форд и ми се плаче.Ама обещах на клиента, за което и благодаря на Слави Шишков за частите!
Трудно беше преди години като си доставях сам частите от Англия сега части бол само да му се плаща на клиента.
-
Мерси колега ще погледна това.bobolin4o wrote:Колко волта има на контакт на изхода на CAM сензора (по време и след времето на подгряване)? Трябва да са 5в, ако не са, търси проблем в захранванията на компа... и т.н.
-
Мерси колегаrudoni wrote:Успех колега!