проблем с мерцедес моля за помощ

Всичко което ви вълнува за автомобилите.
plamentodorov

проблем с мерцедес моля за помощ

Post by plamentodorov »

Здравейте !
Мерцедеса е C220 с помпа лукас с късия кабел и проблема е следния.
При запалване колата заработва много зле и свети на таблото EPC, загасям колата и паля на ново но не чакам да подгряват свещите колата запалва добре и работи добре не свети EPC но ако загася и запаля с изчакване да подгрее пак влиза в авариен режим. Грешката която записва е P1226 пише, че е временна но не може да се изтрие.
Има ли някой идея какво е това чудо, че аз се видях в приключение с тая кола.
KLESHTITE
КОЛЕГА

Re: проблем с мерцедес моля за помощ

Post by KLESHTITE »

има лукас има проблем
прост човек и силен вятър нищо не ги спира
rockton
КОЛЕГА

Post by rockton »

-Защо на англичаните доста често има се "налага" да пият топла бира???...........Защото хладилниците им са LUCAS!
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! тел: 089 6633459
bobolin4o
КОЛЕГА

Post by bobolin4o »

Пламене, не се разбра ти собственик ли си на тая кола или си майстора, дето трябва да я оправи?
Ако си собственика, съветът ми е да я закараш в сервиз.
Ако си майстора, погледни примерно в ESI[tronic], има детайлно указание какво трябва да се провери при наличието на тази грешка.
Успех!
TuningMaster Image
0887 704 900
presko79
КОЛЕГА

Post by presko79 »

rockton wrote:-Защо на англичаните доста често има се "налага" да пият топла бира???...........Защото хладилниците им са LUCAS!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Бензина е за измиване на дизелови части.
plamentodorov

Post by plamentodorov »

bobolin4o wrote:Пламене, не се разбра ти собственик ли си на тая кола или си майстора, дето трябва да я оправи?
Ако си собственика, съветът ми е да я закараш в сервиз.
Ако си майстора, погледни примерно в ESI[tronic], има детайлно указание какво трябва да се провери при наличието на тази грешка.
Успех!
Грешката е ясна Cam ring position sensor Y23/2/1 нарочно не написах в първия пост какво е правено и какво е сменено за да видя какви идеи ще ми дадете може и аз нещо да пропускам.
Казвам какво е сменено с нови части:
Ротор сензор и датчик предварение
всичко друго е в нормите по данни на Делфи
Грешката я записва веднага след като се включи контакта и не може да се изтрие нищо, че пише временна грешка.
Колега то и в Стар диагнозата пише доста неща ама не са достатъчни и въпроса ми е дали се е случвало на някои колега същия проблем.
bobolin4o
КОЛЕГА

Post by bobolin4o »

Е ако никой колега не е имал точно същия проблем, това означава ли, че ще се откажеш?
Пак казвам, в Боша има указания какво и как се проверява по електриката. Обикновено на тези бангии проблемите са в инсталацията...
TuningMaster Image
0887 704 900
plamentodorov

Post by plamentodorov »

bobolin4o wrote:Е ако никой колега не е имал точно същия проблем, това означава ли, че ще се откажеш?
Пак казвам, в Боша има указания какво и как се проверява по електриката. Обикновено на тези бангии проблемите са в инсталацията...
Здравей колега, не съм казал, че ще се отказвам но немога и само с тая кола да се занимавам а клента ми виси на главата или звани през два часа знаеш как е.
Както погоре писах всичко е проверено инталацията също остава да е софтуерно от компа на колата иначе не виждам защо като я рестартирам ще е добре.
А това което е в Боша го има и в Аутодата а най подробно е в Стар диагнозата но там са само омовете на всички ел.компоненти и както казах всички са в нормите.
Тая грешка P1226 стар диагнозата я дава, че сигнала е твърде кратък за калибриране или е твърде голям за калибриране ето за това си мисля, че проблема май ще е в компа.
rudoni
КОЛЕГА

Post by rudoni »

И аз не се стърпях и да попитам.Ти отварял ли си такава помпа ? Ама на парчета ,едно по едно?!Някои се смяха по горе и са прави! Това е най-лудата работа да правиш Лукас!Утре ми предстои да се боря с такава на Форд и ми се плаче.Ама обещах на клиента, за което и благодаря на Слави Шишков за частите!
Това помпа Лукас да правиш е направо мазохизъм!
Аз смятам ,че проблемът ти е в помпата! Усещам ,че не ти се сваля ,ама.......май си обещал!
С нами Бог!

0886 224486
ivanovbg
КОЛЕГА

Post by ivanovbg »

Свали пластмасата на помпата и огледай дали няма спукана бобинка на някой клапан.
Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
bobolin4o
КОЛЕГА

Post by bobolin4o »

Колко волта има на контакт на изхода на CAM сензора (по време и след времето на подгряване)? Трябва да са 5в, ако не са, търси проблем в захранванията на компа... и т.н.
TuningMaster Image
0887 704 900
plamentodorov

Post by plamentodorov »

rudoni wrote:И аз не се стърпях и да попитам.Ти отварял ли си такава помпа ? Ама на парчета ,едно по едно?!Някои се смяха по горе и са прави! Това е най-лудата работа да правиш Лукас!Утре ми предстои да се боря с такава на Форд и ми се плаче.Ама обещах на клиента, за което и благодаря на Слави Шишков за частите!
Това помпа Лукас да правиш е направо мазохизъм!
Аз смятам ,че проблемът ти е в помпата! Усещам ,че не ти се сваля ,ама.......май си обещал!
Колега аз се занимавам с тези помпи повече от двадесет години и съм направил сигурно стотици такива но тази кола ми разказа игрите такова нещо ми се случва за първи път.
Трудно беше преди години като си доставях сам частите от Англия сега части бол само да му се плаща на клиента.
plamentodorov

Post by plamentodorov »

bobolin4o wrote:Колко волта има на контакт на изхода на CAM сензора (по време и след времето на подгряване)? Трябва да са 5в, ако не са, търси проблем в захранванията на компа... и т.н.
Мерси колега ще погледна това.
rudoni
КОЛЕГА

Post by rudoni »

Успех колега!
С нами Бог!

0886 224486
plamentodorov

Post by plamentodorov »

rudoni wrote:Успех колега!