Peugeot 607 3.0 V6 2001год. -СХЕМА

Всичко което ви вълнува за автомобилите.
rockton
КОЛЕГА
Мнения: 554
Регистриран: вт май 27, 2008 7:29 am
Местоположение: Люлин 3

Peugeot 607 3.0 V6 2001год. -СХЕМА

Мнение от rockton » вт яну 12, 2016 10:21 pm

Здравейте колеги на тая "пръчка" не и работи централно заключване- на двете задни врати и на капачката на резервоара! От дистанционното Отключва и отваря огледалата на двете предни врати при заключване също ги заключва предните и прибира огледалата, от дистанционното отключва и багажника!
-Набедил съм BSI-то ?? но все още не съм го разтурил.
Моля Ако някой може да помогне със схема, опроводяване, или нещо подобно, както и всякакви идеи, че прекопах нета и нищо не открих, а не ми се ще отново да "разчертавам схеми" на френски пръчки :)
Извадих бравата на задна лява врата, тя е с 5 кабелен конектор, и вграден микромотор в нея(неразглобяема), като му задам напрежение моторчето сработва отключва и заключва!
Като го свържа на колата , само заключва, но не иска да отключи, според мен BSI-то не "обръща" полюсите на моторчето??
Но ако имам някаква схема на кабелажа и изходите по куплунги ще ми е много по лесно за да не откривам пак "топлата вода"
Благодаря за вниманието и евентуалната помощ предварително!
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! тел: 089 6633459

jachar
КОЛЕГА
Мнения: 51
Регистриран: ср май 20, 2015 7:02 am
Местоположение: БОБОВ ДОЛ

Re: Peugeot 607 3.0 V6 2001год. -СХЕМА

Мнение от jachar » ср яну 13, 2016 8:52 am

Start schematique-има схеми.търси я в rutracker.org

Todio
КОЛЕГА
Мнения: 515
Регистриран: нед юни 12, 2005 6:39 pm
Местоположение: Асеновград
Контакти:

Re: Peugeot 607 3.0 V6 2001год. -СХЕМА

Мнение от Todio » ср яну 13, 2016 9:46 am

В BSI-то няма релета за предни и задни врати. Проблемна ти е бравата (някой микрек не работи). Пробвай идва ли импулс до бравата. Подай външно захранване, сменяй поляритета и виж какво става. Аз се борих с 408 и накрая излязоха бравите.

rockton
КОЛЕГА
Мнения: 554
Регистриран: вт май 27, 2008 7:29 am
Местоположение: Люлин 3

Re: Peugeot 607 3.0 V6 2001год. -СХЕМА

Мнение от rockton » пет яну 15, 2016 10:39 pm

Todio написа:В BSI-то няма релета за предни и задни врати. Проблемна ти е бравата (някой микрек не работи). Пробвай идва ли импулс до бравата. Подай външно захранване, сменяй поляритета и виж какво става. Аз се борих с 408 и накрая излязоха бравите.
-Не си наясно Колега, B Боди контролера има РЕЛЕНЦА -Микро, но за сметка на това то Мнооого! :mrgreen:
-Контролера е САджем, възможно най лошото и най некадърно изработеното относно електроника, но как да е това всички го знаем,
френските чикиджии толкова могат толкова правят!...- Натова отгоре е и ТРИСЛОЕН Три от реленцата се намират в средният междинен слой(ред)!
Изображение
Изображение
-Дефекта се Оказа където и предполагах точно в този модул и точно в едно двойно реле, което трябваше да реверсира полюсите на моторите в бравите!, -бравите си работеха както и ключетата в тях!
"гениалната чикиджийска" инженерно електронно техническа мисъл , е сметнала за необходимо да 'управлява всяка предна врата със свой собствен контролер(централно заключване и вдигане сваляне-лифт на стъклата)???
-Огладелата на вратите, предните(които се прибират при закл. и отварят при откл.),,,- обаче не се управляват от тези контролери, а от Централното BSi (Това на снимките) както и двете задни врати и капачката на резервоара, а капака на багажника пак от това същото BSi но от друго независимо 'място", заради бутона Багажникна дистанционното(той се отваря само от този бутон- или механично с ключ в единият ъгъл от вътрешна страна) хехехеххх-ГЕНИАЛНО :mrgreen:

-Както и да е , все пак намерих схема доста размазана но поне блоковете и кабелите си личаха кой къде отива, иначе номерацията на пиновете и номерацията по кабелите не си личеше, (нали чикиджиите ползват няколко цвята със стотици номерца по тях :mrgreen: ) та се наложи да прозвънявам.........-за да съм сигурен вярно ли е!
Иначе. Проблемът открит и РАДИКАЛНО отстранен, и колата от вчера сутринта е по пътищата!, оооп ,извинете, не колата - ВАРЕЛА! :lol:
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! тел: 089 6633459

Отговори