Проблем прегряване

Всичко което ви вълнува за автомобилите.
gt40
КОЛЕГА
Мнения: 356
Регистриран: пон окт 13, 2008 7:06 pm
Местоположение: София

Проблем прегряване

Мнение от gt40 » нед юли 09, 2017 7:55 am

Здравейте Колеги,
Имам съмнения относно антифриза който ползвам, внасян от известна голяма фирма.
Подозренията са, че може да образува слой в охладителната уредба, от там да влошава условията за охлаждане. Мой приятел от Пловдив със сервиз изрази същите съмнения.
Проблема се проявява на няколко коли различни марки и модели и години, които като че ли почват мистериозно да греят повече след няколко месечно каране с този антифриз. То е ясно, че лятото се проявява.

Тъй като ще почнат теории що една кола загрява и прегрява, колите са различни бензинови, някои са с климатик, други не, повечето, но не всички със сменяни различни марки водни помпи при смяна на ангренажи, на някои съм сменял радиатори (сериозни марки), проверявани са обезвъздушаванията(маркучи, щтуцери за запушване), термостат, където е имало нужда или съмнение, работещи перки (1 , 2 колкото има), работещи степени на вентилаторите.
За това съмненията отиват към антифриза.
Не ми е целта да опювам атифриза или дистрибутора, но ако трябва ще ги сменя. Ако някой има наблюдения за подобни проблеми, или дори съмнения, да сподели.
Поздрави

Todio
КОЛЕГА
Мнения: 515
Регистриран: нед юни 12, 2005 6:39 pm
Местоположение: Асеновград
Контакти:

Re: Проблем прегряване

Мнение от Todio » нед юли 09, 2017 5:52 pm

Нямал съм такъв проблем, но направи експеримент. Налей малко в метален съд и започни да го загряващ до кипване и виж какво остава по стените на съда. Ако има отлагания, казвай да бягаме от него.

Отговори