Проблем след инсталация на Xentry

- диагностичен<br>
- информационен<br>
- други
venelek
КОЛЕГА
МненияCOLON 511
Регистриран наCOLON Вто Яну 30, 2007 5:20 pm
МестоположениеCOLON Исперих

Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от venelek » Сря Мар 27, 2013 10:29 am

Здравейте.
Реших да си ъпдейтна софта на стардиагнозата.Свързах се с колега от форума и той ми препоръча трети човек,който може да ми свърши работа.След няколко телефонни разговора,компютъра(настолен) пътуваше към въпросното лице.Инсталираният софт обаче нещо не харесва мултиплексора.По думи на инсталатора,проблема е в кабела RS232 to RS485.Мултиплексора и компа с негов кабел работели,а с моя не.
Обаче се питам: Как същия мултиплексор и кабел работят на досегашния ми IBM T23 ?
Върна ми стардиагнозата и аз продължавам да си работя със стария софт и АйБиЕм-чето без никакви главоболия.
Мултиплексора е купуван от Троян и последния ъпдейт който ми направи Светльо е от 2011.Тъй като обаче при диагностики на коли,понякога ми даваше грешки,реших дане му се доверявам пак и да пробвам на друго място.Да обаче по голяма греда.
Някой има ли идея за какво става на въпрос и как мога да оправя нещата сам,че ми писна от пишман хакери.


Ето снимки на грешката .

Изображение


Изображение


В кутийката на RS232-RS485 няма нищо
Изображение

Ако някой знае опроводяването на RS232 към RS485 моля да сподели,че да си прозвъня кабела.

Предварително ви Благодаря.
Не е важно да решиш 100 задачи по един и същ начин, важно е да решиш 1 задача по 100 различни начина!

bobolin4o
КОЛЕГА
МненияCOLON 1638
Регистриран наCOLON Чет Окт 13, 2005 9:15 pm
МестоположениеCOLON Велико Търново
CONTACTCOLON

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от bobolin4o » Сря Мар 27, 2013 11:17 am

Е какво да му проверяваш кабела, нали на другия комп работи?
Настройка на ком порта - ком2, 19200 баудрейт?
Сизър селф тест какво казва?
Коя версия ти е новата инсталация?
TuningMaster Изображение
0887 704 900

Todio
КОЛЕГА
МненияCOLON 485
Регистриран наCOLON Нед Юни 12, 2005 6:39 pm
МестоположениеCOLON Асеновград
CONTACTCOLON

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от Todio » Сря Мар 27, 2013 3:38 pm

Имах същия проблем. Проблема е в мултиплексора - не познава ком порта. След ремонт на мултиплексора в Стара Загора всичко е ОК.
Проверка на връзката с компа и мултиплексора: стартираш Star utilities; натискаш Self diagnosis и след това натискаш CAESAR self diagnosis. За да се извърши теста, мултиплексора трябва да е захранен. Повтори го няколко пъти. Успех.

venelek
КОЛЕГА
МненияCOLON 511
Регистриран наCOLON Вто Яну 30, 2007 5:20 pm
МестоположениеCOLON Исперих

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от venelek » Сря Мар 27, 2013 5:29 pm

Кома е настроен както бобо казва.
Селф диагностика правя и ми изписва ерор.Утре мога да пусна скриншот.
Софта е версия 2012 ама коя точно пак за утре остава.
А едва ли е от мултиплексора,щом на стария ми IBM си бачка.Е ако трябва и в Ст.загора ще го пратя само да има хепи енд 8)
Не е важно да решиш 100 задачи по един и същ начин, важно е да решиш 1 задача по 100 различни начина!

plamenpenisa
КОЛЕГА
МненияCOLON 165
Регистриран наCOLON Съб Сеп 29, 2012 8:13 pm
CONTACTCOLON

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от plamenpenisa » Сря Мар 27, 2013 7:48 pm

най лесния начин е да вземеш от друг уред такъв кабел и да пробваш.
не съм те пратил при пишман хакери пич !

plamenpenisa
КОЛЕГА
МненияCOLON 165
Регистриран наCOLON Съб Сеп 29, 2012 8:13 pm
CONTACTCOLON

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от plamenpenisa » Сря Мар 27, 2013 7:54 pm

а... и сега видях на снимката кабела ти е от ментаците (съответно и стара).
отвори го и ще видиш че няма нищо в тази кутия rs232 to rs485....
можеби ще се оправи ако скъсиш кабела 8) ти се сещай защо

venelek
КОЛЕГА
МненияCOLON 511
Регистриран наCOLON Вто Яну 30, 2007 5:20 pm
МестоположениеCOLON Исперих

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от venelek » Сря Мар 27, 2013 8:24 pm

plamenpenisa написаCOLONа... и сега видях на снимката кабела ти е от ментаците (съответно и стара).
Тези дето ги продаваш оригинални ли са или......

Аз много добре си знам че кабела е от ментаците.Само че и въпросния колега каза че диагнозата е добра.
А кабела не е повече от 5 метра,едва ли дължината му е проблем.РС485 носи на по голямо разстояние сигнала,те и затова оригинално го ползват.
Интересно как вече 3 години бачкам с развален кабел.
Просто трябваше пича да се извини тактично, че не може да подкара системата.Както и да е.
Малко ми е писнало да се научавам на всичко(неволята така ме кара),но сега само за спорта ще намеря софт от последните версии,ще го подкарам с "разваления" кабел и ще кача клип 8)
Въпреки всичко казано,не оставай с впечетление че се заяжда.
А напротив -Огромно Благодаря затова ,че се опита и опитваш да помогнеш.
Не е важно да решиш 100 задачи по един и същ начин, важно е да решиш 1 задача по 100 различни начина!

ralderon
КОЛЕГА
МненияCOLON 119
Регистриран наCOLON Пон Фев 06, 2012 8:18 pm

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от ralderon » Сря Мар 27, 2013 8:34 pm

А защо не го пратиш при Светльо от Троян? Много е коректен. 2 пъти ъпдейтвам при него (не ми се губи време в ровене, търсене, човъркане...) Още повече че както казваш, е купувана от там :)

plamenpenisa
КОЛЕГА
МненияCOLON 165
Регистриран наCOLON Съб Сеп 29, 2012 8:13 pm
CONTACTCOLON

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от plamenpenisa » Сря Мар 27, 2013 9:28 pm

исках да ти подскажа тактично че нямаш rs485 преходник :lol:
продавам и хубави и ментаци брат. ама ментаците ги давам на 500лв и казвам какво давам въпреки че работят перфектно!

PowerGuy
МненияCOLON 23
Регистриран наCOLON Чет Окт 01, 2009 2:46 pm

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от PowerGuy » Сря Мар 27, 2013 9:32 pm

След като инсталираш поне си качи последната от 2013,за да има полза от борбата.

plamenpenisa
КОЛЕГА
МненияCOLON 165
Регистриран наCOLON Съб Сеп 29, 2012 8:13 pm
CONTACTCOLON

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от plamenpenisa » Сря Мар 27, 2013 9:57 pm

PowerGuy написаCOLONСлед като инсталираш поне си качи последната от 2013,за да има полза от борбата.
колега да не сте братя с vagcom ? :lol: :lol: :lol:

venelek
КОЛЕГА
МненияCOLON 511
Регистриран наCOLON Вто Яну 30, 2007 5:20 pm
МестоположениеCOLON Исперих

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от venelek » Сря Мар 27, 2013 10:00 pm

plamenpenisa написаCOLONисках да ти подскажа тактично че нямаш rs485 преходник :lol:
продавам и хубави и ментаци брат. ама ментаците ги давам на 500лв и казвам какво давам въпреки че работят перфектно!
Колега и без да ми подсказваш аз си знам че в кутийката няма нищо.
RS485 позволява трансфер на данни със скорост 35Мбита/сек до 10метра или 100Кбит/сек до 1200метра.
(справка Википедия)

И тъй като БАЙ КИТАЕЦ е преценил че сервиза ми няма да е 1200 метра е спестил малко чаркалаци.Това обаче означава ли автоматически,че мултиплексора е калпав.И не разбрах твоите хубавите оригинални ли са?
Вече съм открил решението и то само с едно написване в гугъл "Xentry error 501",но за сега това решение ми е фионансово антипатично. :mrgreen:
Не е важно да решиш 100 задачи по един и същ начин, важно е да решиш 1 задача по 100 различни начина!

venelek
КОЛЕГА
МненияCOLON 511
Регистриран наCOLON Вто Яну 30, 2007 5:20 pm
МестоположениеCOLON Исперих

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от venelek » Сря Мар 27, 2013 10:04 pm

ralderon написаCOLONА защо не го пратиш при Светльо от Троян? Много е коректен. 2 пъти ъпдейтвам при него (не ми се губи време в ровене, търсене, човъркане...) Още повече че както казваш, е купувана от там :)
Ами точно щото не бях доволен от инсталациите му(3 ъпдейта).Все нещо забравяха да сложат.Последно не ми даваше да влизам в менюто на еърбеците и да изключа тегловен сензор,апреди ъпдейта нямаше проблем.
Е...... поне си бачкаше макар и с развален кабел :lol:
Не е важно да решиш 100 задачи по един и същ начин, важно е да решиш 1 задача по 100 различни начина!

plamenpenisa
КОЛЕГА
МненияCOLON 165
Регистриран наCOLON Съб Сеп 29, 2012 8:13 pm
CONTACTCOLON

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от plamenpenisa » Сря Мар 27, 2013 10:29 pm

venelek написаCOLON
plamenpenisa написаCOLONисках да ти подскажа тактично че нямаш rs485 преходник :lol:
продавам и хубави и ментаци брат. ама ментаците ги давам на 500лв и казвам какво давам въпреки че работят перфектно!
Колега и без да ми подсказваш аз си знам че в кутийката няма нищо.
RS485 позволява трансфер на данни със скорост 35Мбита/сек до 10метра или 100Кбит/сек до 1200метра.
(справка Википедия)

И тъй като БАЙ КИТАЕЦ е преценил че сервиза ми няма да е 1200 метра е спестил малко чаркалаци.Това обаче означава ли автоматически,че мултиплексора е калпав.И не разбрах твоите хубавите оригинални ли са?
Вече съм открил решението и то само с едно написване в гугъл "Xentry error 501",но за сега това решение ми е фионансово антипатично. :mrgreen:
оригинални са made in France............. :lol: :lol: :lol: (на тъп въпрос отговарям тъпо)
аиде още един жокер ти давам (последен) ! като знаеш че няма нищо в тази кутийка каде според теб е този rs485 дето ти позволявал 2 километра кабел???

venelek
КОЛЕГА
МненияCOLON 511
Регистриран наCOLON Вто Яну 30, 2007 5:20 pm
МестоположениеCOLON Исперих

Re: Проблем след инсталация на Xentry

Мнение от venelek » Сря Мар 27, 2013 10:46 pm

То е ясно че и моя и твойте са ментаци,ама си работят нали.
А моя като няма РС485,не вярвам 5 метра да са чак толкоз много за 232-ката.
И ще съм ти благодарен,ако вместо жокери ми дадеш FIX(мисля знаеш за какво става въпрос).
Не е важно да решиш 100 задачи по един и същ начин, важно е да решиш 1 задача по 100 различни начина!

BUTTON_POST_REPLY

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 6 и 0 госта