За референдума

Всичко което не влиза в другите теми.
NASKO12234
КОЛЕГА
Мнения: 216
Регистриран: пон апр 06, 2009 9:10 pm
Местоположение: Германия

За референдума

Мнение от NASKO12234 » вт яну 05, 2016 9:04 pm

Колеги здравейте и Честита Нова Година на всички. Вчера вечерта гледах шоуто на Слави и тогава научих за референдума, след близо два месеца откакто е започнало събирането на подписи. Значи става въпрос за шест въпроса;
1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура? - честно да си кажа не знам какво ще рече това.
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120? - това вече го разбирам - сигласен съм да хрантутим или да ни крадат 120 души по малко.
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите? - и тук съм съгласем защото тези които купуват гласове доста ще се озорят. А иначе казано аз съм на 42 год. и мисля че един път съм гласувал ама не съм сигурен, това го казвам защото ако е задължително тогава ако не гласуваш ще ти наложат глоба предполагам, та или ще гласувам или ще си платя глобата.
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите? - и това го подкрепям, защото тогава ще гласувам и няма да ме глобят.
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори? - и това го подкрепям, макар че им плащаме да ни крадат и лъжат, и това им е много но доколкото знам в момента взимат много повече.
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура? - както казах в първа точка - това на го разбирам, но ще търся да науча какво ще рече.
Колеги, из цялата страна и в чужбина има пунктове за събиране на подписи, ако и Вие виждате смисъл в това, просто отидете и се подпишете. В нета има инфо къде да намерите пунктовете по градове. Както някои знаят аз не съм в България, но все пак ме боли за страната ни и се надявам нещо да се промени. А понеже толкова години не съм гласувал, си мисля че и аз съм допринесъл за това което се случва в държавата ни.