Генератор на импулси (играчки)
Генератор на импулси (играчки)
http://www.obd2-bg.com/AutoSim/index.html
http://en.sks3058.com/en/ProductView.asp?ID=39
Та въпроса е кой бихте си купили (ако има други оферти дайте линк молим)щото аз още се чудя
Извинявам се че пак ви занимавам с ч....и работи щото повечето бутате с с апаратура от рода на ктс и ви казва всичко на 100% обаче аз си нямам и я бутам по бабешки (майтапя се)
Та аз много почнах да клоня към това на дитекс (сега ша кажете тоя пък егати екламния агент) но не просто гледам фактите:
Китайците имат само един коз че има в дисплея милисекунди което е много важно за мен обаче пък на дитекс май показва дютито с голяма точност (догато при чайна е доста грубо) и лесно или по точно мигновено би си сметнал човек милисекундите Иначе това с синусоидални и 58+2 при чайна е пълна простотия и заблуда Защото моя скромен опит показва че на входа на АЦП ако подадеш цифров сигнал няма проблем стига нужната амплитуда да е в границите на нормалното(тва важи и за АЦП с двуполярен входен сигнал а му подаваш еднополярен цифров)
А тва за 58+2 наскоро установих че е безмислено защото повечето (даже май всички)съвременни екута ако имат отклонение от синхронизацията между двата вала реват че няма сигнал обороти.Е кого ще лъжем тогава
А относно 20 аперовата изходна каскада на чайна къв е проблема да боднем един или два мосфета че даже и 100 амперови на генератора на дитекс и да си кълвем квото си искаме
Дитекс имат корекция на нулата което бай чайна нещо май го е забравил пък бива да го има
И друго не съм открил за момента.
http://en.sks3058.com/en/ProductView.asp?ID=39
Та въпроса е кой бихте си купили (ако има други оферти дайте линк молим)щото аз още се чудя
Извинявам се че пак ви занимавам с ч....и работи щото повечето бутате с с апаратура от рода на ктс и ви казва всичко на 100% обаче аз си нямам и я бутам по бабешки (майтапя се)
Та аз много почнах да клоня към това на дитекс (сега ша кажете тоя пък егати екламния агент) но не просто гледам фактите:
Китайците имат само един коз че има в дисплея милисекунди което е много важно за мен обаче пък на дитекс май показва дютито с голяма точност (догато при чайна е доста грубо) и лесно или по точно мигновено би си сметнал човек милисекундите Иначе това с синусоидални и 58+2 при чайна е пълна простотия и заблуда Защото моя скромен опит показва че на входа на АЦП ако подадеш цифров сигнал няма проблем стига нужната амплитуда да е в границите на нормалното(тва важи и за АЦП с двуполярен входен сигнал а му подаваш еднополярен цифров)
А тва за 58+2 наскоро установих че е безмислено защото повечето (даже май всички)съвременни екута ако имат отклонение от синхронизацията между двата вала реват че няма сигнал обороти.Е кого ще лъжем тогава
А относно 20 аперовата изходна каскада на чайна къв е проблема да боднем един или два мосфета че даже и 100 амперови на генератора на дитекс и да си кълвем квото си искаме
Дитекс имат корекция на нулата което бай чайна нещо май го е забравил пък бива да го има
И друго не съм открил за момента.
Re: Генератор на импулси (играчки)
Привет. И аз отдавна го мисля това обаче, никой не може да направи истински функционален генератор за малко пари ,смятам ,че без магнитоимпусните с тяхните различни специфики все едно нищо не си си купил.Много ще се зарадвам ако някой (примерно дитекс) направи нещо което повтаря осцилограма която имаш в библиотеката.
Колега мисля че за тия магнитоелектричи дето разправяш май говорим за синусоиди ако нямат вградено ацп
Е що неможем ги клатим с 0 и 1
Е що неможем ги клатим с 0 и 1
Пробвай вместо магнитен датчик да закачиш имитатора дали еку ще го приеме за нормален датчик.
-
- КОЛЕГА
- Обратна връзка:
Това отдавна го има-казва се Winampdyaneff написа:Много ще се зарадвам ако някой (примерно дитекс) направи нещо което повтаря осцилограма която имаш в библиотеката.
Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
Подозирам че си прав но понеже нема обясниш с сигурност продължавам да чета Явно и двете машинки куцат достаdyaneff написа:Пробвай вместо магнитен датчик да закачиш имитатора дали еку ще го приеме за нормален датчик.
Чети. В четенето е истината. Погледни апаратчетата какво могат да имитират и ще видиш, че магнитен датчик никой не може да имитира.
Ясно разбрах те вече искаш двуполярен сигнал в цифров и аналогов вид с променлива честота и амплитуда Само не разбрах положителната и отрицателната амплитуда симетрично ли да се променят или по отделно или асиметрично Май нищо нема копуваме а ще си го правим явно Е имах голямо желание да не се занимавам с глупости ама
-
- КОЛЕГА
- Обратна връзка:
Cool Edit Pro 2.0 тази програма върши всичко това и може да възпроизвежда осцилограми през звуковата карта.Не се мъчете с топлата вода
Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
Е сега ако обясниш и как точно се задава какво да възпроизвежда цена няма да имашivanovbg написа:Cool Edit Pro 2.0 тази програма върши всичко това и може да възпроизвежда осцилограми през звуковата карта.Не се мъчете с топлата вода
Не е важно да решиш 100 задачи по един и същ начин, важно е да решиш 1 задача по 100 различни начина!
И аз благодаря за програмата и моля за пояснение за работата с нея, защото имам описание само за аудио и мп3 и когато вмъкна автомобилна осцилограма сякаш честотата ми е малка или аз не правя нещо както трябва.
-
- КОЛЕГА
- Обратна връзка:
Има си хелп и трябва да си поиграете малко.Иначе е доста дълго за обяснение.
и тук има нещо http://www.60-2.ru/forum/viewtopic.php?f=10&t=125
Когато започнахме да обмисляме какви възможности трябва да притежава един пълнофункционален автомобилен сигнал генератор първото което направихме е да включим към съответния вход на няколко контролера първоначално синусиодален сигнал (двуполярен) след това подадохме импулсен сигнал (правоъгален) двуполярен и накрая премахнахме и отрицателната полувълна. Резултата беше еднакъв, ECU-то не правеше разлика в сигналите и затова решихме да не усложняваме излишно менюто. Изходните сигнали се генерират чрез АЦП и затова няма проблем ако има смисъл някой ден да се добави и друг изходен сигнал, това е само въпрос на програма.dyaneff написа:Пробвай вместо магнитен датчик да закачиш имитатора дали еку ще го приеме за нормален датчик.
??-!!
От това което разбирам, не става директно да му покажеш осцилограма от Waveforms.ivanovbg написа:Има си хелп и трябва да си поиграете малко.Иначе е доста дълго за обяснение.
Относно отговора на Дитекс не схванах какво точно обясни, че независимо какъв е сигнала еку го приема за правилен или, че е прекалено сложно да се изработи пълнофункционален генератор? Примерно да си сложиж на бюрото и да го лъжеш,че е на колата.
-
- КОЛЕГА
- Обратна връзка:
Ако си я запишеш с звуковата карта става.Както и да я сравняваш,да видиш и синхронизацията м/у колянов и разпределителен и .....
Колкото до включването на компа на бюро-не е толкова сложно ако е за по старите модели или ако го правиш за един модел.По скоро е безсмислено като се има предвид че и колата е при теб.По важно е не дали работи ,а как работи-аванс впръскване и др. синхронизирано по оборотите.Следящата система е по трудна,не генериращата
Евентуално за смяна на софтуер,но тогава нямаш нужда от сигнали и датчици-само захранване и комуникация ти трябва.
Колкото до включването на компа на бюро-не е толкова сложно ако е за по старите модели или ако го правиш за един модел.По скоро е безсмислено като се има предвид че и колата е при теб.По важно е не дали работи ,а как работи-аванс впръскване и др. синхронизирано по оборотите.Следящата система е по трудна,не генериращата
Евентуално за смяна на софтуер,но тогава нямаш нужда от сигнали и датчици-само захранване и комуникация ти трябва.