Bosch VP-37 / Горивна порция

Всичко което ви вълнува за автомобилите.
DaniChervenski
Мнения: 19
Регистриран на: Вто Апр 04, 2017 1:20 pm

Bosch VP-37 / Горивна порция

Мнение от DaniChervenski »

Здравейте Колеги, не съм писал от доста време но все още ме мъчи един проблем с Jeep Grand Cherokee 3.1TD който не е толкова належащ за мен, но все пак си ме "гложде" така да се каже и искам да му намеря решение. Нямам възможност за диагностика на конкретния автомобил, а и в близост до мен няма кой да ми свърши работа .А ме интересува начина на изчисление на така наречената "Горивна порция" или подаваното гориво за горивен такт, искам да знам какви сигнали влизат в тези сметки от "умната" дюза ли? Доста търсих и по руски и англоезични форуми, има информация за конкретната помпа но никъде не е посочено как става определянето на порцията. Автомобила върху който се упражнявам е Jeep Grand Cherokee 3.1 TD. Знае ли някой например чрез аналогово измерване (Считайте мултимер и осцилоскоп) на даденият сензор (Било то "умната" дюза) Мога ли да намеря т.н. съотношение на изходния сигнал и горивната порция . Целта е да се закрепи в приемливи граници за да се докара разхода и мощността в определени нива (Сега е много над нормата). Ако някой има повече информация за помпата и по-точно за "електронното" или електромагнитното й управление като начин на работа и разпиновка на главата (Термосензор, HDK сензор, Намотки) Както и конкретни стойности на захранващи напрежение съпротивления и т.н. Всяка информация за този тип помпи BOSCH VP36,VP37 относно електрическата част ми е добре дошла. За BOSCH VP44 Има изписано доста, и то изчерпателна информация както и видеоуроци но това не ме касае. Много ще съм Ви благодарен. Цялата операция искам да я направя от чист "Спортен интерес", автомобилът е мой, не целя да разваля нечия кола или печалба за целта надявам се да ме разберете.

androidcho
КОЛЕГА
Мнения: 76
Регистриран на: Вто Юни 07, 2016 8:39 pm

Re: Bosch VP-37 / Горивна порция

Мнение от androidcho »

За VP37 със сигурност има повече писано, отколкото за VP44, защото тези помпи се слагат на TDI двигателите на Фолксваген от 90-те до към 2003г. Виж сайта на Ross-tech, там има някой процедури по настройка от които можеш да извлечеш полезна информация.

bobolin4o
КОЛЕГА
Мнения: 1692
Регистриран на: Чет Окт 13, 2005 9:15 pm
Местоположение: Велико Търново
Обратна връзка:

Re: Bosch VP-37 / Горивна порция

Мнение от bobolin4o »

''Умната дюза'' не измерва количеството на порцията, а момента на впръскването (аванса) спрямо ГМТ на съответният цилиндър на който е монтирана.
От тук нататък мога само да Ви кажа, че сте на грешен път. Ровичкането по електрическата или механичната част на помпата няма да доведе до положителни резултати... Просто трябва да се направи Базова настройка на Аванса и Количеството на горивото, от там нататък всичко е връцете на Компютъра на двигателя. Естествено, трябва да има Здрав Двигател с изрядна периферия...
Нямам време да пиша повече, а и скоро надали ще го имам...Ако искате повече подробности относно формирането на порцията гориво - използвайте номера в подписа ми... Или изчакайте някой друг колега да напише нещо.
TuningMaster Изображение
0887 704 900

Публикувай отговор