Проблем а Алфа 2.4 JTD висок разход по борд

- бензинови двигатели<br>
- дизелови двигатели<br>
- ABS<br>
- AirBAG<br>
- Климатици<br>
- Имобилайзери<br>
- Сервизни интервали(километражи)<br>
- Други системи
Post Reply
oem
КОЛЕГА

Проблем а Алфа 2.4 JTD висок разход по борд

Post by oem »

Здравейте. Имам проблем с една Алфа 2003-та година 2.4 JTD 10V 150 коня. Колата върви и няма грижи. Докато върви на борда се показва разход 5.6 до 8.5 на 100, но като пусна газта по надолнище и веднага скача на 50/100 разход и заковава там. Гледам в реално време впръскването спира. 0.00 mg/i. Въпреки това собственика казва, че му гори и реално с 3 литра отгоре. Демек 11/100. Колата е ремапната!

С какво би могло да е свързано това показание на борда?

Искам да кажа още, че аз не съм сигурен, че наистина му е завишен разхода, но той така казва (малко неубедително обаче).

При диагностиката установих леко нарушение в рамотата на МАФ сенсора след което го почистих от праха със спрей за дебитомери и започна да си отчита добре. Налягането в рейката се държи добре, като на празен ход си е 300 бара.

Първоначално имаше записана грешка в ЕГР клапана като 0404 мисля, че беше INVALID SIGNAL. Човека каза, че е чистен ЕГР-а и след като изтрихме грешкаа и карахме яко не се появи повече.

Ето лог от диагностиката: http://www.4shared.com/file/hB7oRVT1/log.html

Борда по принцип трябва да взема инфо от количеството впръскано гориво и евентуално от скороста на автомобила. Има някакъв проблем и не мога да се сетя какво може да е.

Някой да има идея? Това се е получило няколко месеца след ремапата.
Chip Tuning, DPF/FAP/Adblue/EGR/Inlet Swirl Flap/SAI/Lambda/DTC's remove/ MAHA LPS3000 2WD Chassis Dynamometer
O.E.Motorsport - tuning & innovation
steich
КОЛЕГА

Re: Проблем а Алфа 2.4 JTD висок разход по борд

Post by steich »

Ако тази алфа е с голям дисплей т.е. нещо подобно на навигация и има опция в менюто да се избира температурата дали да е в целзии или келвини, показанията за изминат пробег в мили или километри ... и погледни трябва да има една опция за средния( или моментния ) разход литри/км и има още една опция (литри/км)/км или нещо подобно беше, ако е отметнато последното там е проблема. Така на едно 807 с навигация по същия начин при принудителен празен ход показваше моментен разход 100 литра :shock:, иначе средния разход си е ок. Никой не можа да каже защо е така и както слуайно някой го е сменил, така и слуайно го намерихме ... :lol: След като го върнахме на литри/км ... всичко си доиде на место. Дано да е това. Поздрави.
https://www.facebook.com/fapremove.bg
http://www.fapremove.com
ALL FULL WORKED manual solutions - FAP DPF OFF, Adblue SCR OFF, EGR OFF, TVA OFF, Swirl OFF, O2 Lambda OFF, Speed limiter OFF, DTC OFF and etc
TEXA NAVIGATOR TXTs Car, Truck, Agri Diagnose
oem
КОЛЕГА

Post by oem »

Не е с навигация. Горе на средните духалки на таблото има едно дисплейче. Беше нагласено на литри/км. Сложих го на литри на 100км и човека си тръгна и незнам какво е станало довечера ще му звъня да идва. Иначе като гледах историята от лога температурата на мотора не стига повече от 73 градуса. Но реално като махах дебитомера маркучите на радиатора бяха загрели бая над 70 защото пареха жестоко. Та за повишения леко среден разход може би там е проблема. При бензинките не е толкова фрапантно но при дизелите при 70 градуса също е увеличено впръскването.

Довечера ще измеря температурата на мотора и ще видя все пак да е 100% сигурно, че датчика лъже а не термостата да е проблемен.

Просто недоумявам иначе това с 50л/км защо се появява. Той е сменял борда заради дефет в дисплея на стария и не си спомня на стария моментния как е бил. И аз пък не мога и да гадая.... :(
Chip Tuning, DPF/FAP/Adblue/EGR/Inlet Swirl Flap/SAI/Lambda/DTC's remove/ MAHA LPS3000 2WD Chassis Dynamometer
oem
КОЛЕГА

Post by oem »

Много съм тъп. Тва май-показва километръ за литър. Ей сега звънях на момчето, че се сетих и каза, че сега като сме го обарнали на км/100 било добре.... ххахха ужас... как се изложих...
Post Reply