От праха в сервиза много 4есо ми гърмят видеокартите...последната GeForce 5500 скоро ме напусна,купих нов вентилатор с меден радиатор ама къснооооооо.Дай някакъв съвет за видео ...да сложа и да забравя.
Вземи си една тъпа машина .. на 400 (например компак) дето няма вентилатори никъде - само на захранването !
Аз имах същите проблеми и сега имам два компака - никакви грижи, а аа само дето дивидитата трябва да се чистят редовно, та като спрат духам с компресора и захранването.
Много добро предложение дадоха... използвай стара видеокарта с пасивно охлаждане.. ако го използваш за сервизен комп значи не ти трябва сериозна видеокарта.. преценката е твоя все пак Аз съм замислил даже да слагам филтри за входящия въздух на работния комп... интересното при нас е, че вентилатора на захранването работи в обратна посока и няма проблем да сложа въздушен филтър... би било отлично и ако процесора е с пасивно охлаждане.....
Car Test™ wrote:Вземи си една тъпа машина .. на 400 (например компак) дето няма вентилатори никъде - само на захранването !
Аз имах същите проблеми и сега имам два компака - никакви грижи, а аа само дето дивидитата трябва да се чистят редовно, та като спрат духам с компресора и захранването.
Колега не ми се връща в каменната ера.нямам машина под 2 Гхц,включително и лаптопа......От време на време играя Homeworld 2 за изпускане на парата......Ще взема да купя водно охлаждане и един радиатор за парно.......
Nimi wrote:Много добро предложение дадоха... използвай стара видеокарта с пасивно охлаждане.. ако го използваш за сервизен комп значи не ти трябва сериозна видеокарта.. преценката е твоя все пак Аз съм замислил даже да слагам филтри за входящия въздух на работния комп... интересното при нас е, че вентилатора на захранването работи в обратна посока и няма проблем да сложа въздушен филтър... би било отлично и ако процесора е с пасивно охлаждане.....
защо, може не е чак толко стара, примерно една NVdia GeForce 4 MX 440 AGP 8x фабрично си върви само на радиатор , а и като я клокна, да ви кажа честно, пак няма голяма нужда от вентилатор, а става въпрос за клок от порядъка на 200 - 250МХз, нагоре вече трябва