Aвтомобила е реплика на Опел Комбо В- китайче 2005 г. - Двигател GM - L01 1.6MPFI - 90 hp 8клапана, бензин/ газ, обикновена агу Ловато с Ловато симулатор за инжекторите и симулатор Фобос за ламбда сондата. След изтриване на грешката я регистрира пак след известно време / не е постоянна/. На осцилоскоп ламбда сондата /4 кабела/ не работеше стабилно и даваше отрицателни пикове.Свалих я, и металната капачка отпред /с отворите/ хлопаше. Смених я с универсална на БОШ и нещата изглеждаха добре, но след няколко часа ми я докараха със същия проблем. Трия грешката и меря на бензин - сигнала е добре, на газ симулатора подава перфетни правоъгълни импулси, захранване на отоплението има. При мен не светва CHECK-a. Като тръгне на ход след известно време светва check-a и повече не угасва. Замерих напрежението на отоплението на двата извода на ламбда сондата - около 11.5 волта /с цифров мултицет/ като от време на време напрежението пада за секунда на 5-7 волта. Закачих осцилоскоп и се оказа че сигнала на захранването е правоъгълни импулси : постоянен + , а масата се прекъсва и подава в съотношение около 10:1 , като понякога прекъсва за по дълго. Тъй като не открих нищо за този д-л гледах подобни системи на Опел и там масата на отоплението се подава от ЕКУ-то.
Ако можете помогнете със схема или съвет.
"ivailoradoev написа:
не съм много сигурен въпросният симулатор на ламбда дали въобще ще се справи с тази сонда, пробвай да го шунтираш и да покарате без него, и ако вече ти даде грешка твърде бедна или богата смес, а не до сегашната, ясно след 2000 не става толкова лесно, емулатор за сонда и готово в повечето случаи слагат обиди - чистач които трие грешката моментално при появата, или поне така процедират по газовите сервизи."
Ламбда симулатора е сложен след появяването на проблема но не е помогнал.
По скоро си мисля за подаваната променлива маса на отоплението от компютъра - дали не е обща за още нещо и от там да идва проблема.
Saic Sabre - грешка 0135 - circuit heater O2
Re: Saic Sabre - грешка 0135 - circuit heater O2
Нагревателя може да прекъсва.Пробвай да го симулираш с 12/21вата лампа на неговото място.Ако ли не-комп.
Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
Re: Saic Sabre - грешка 0135 - circuit heater O2
Не мисля че е нагревателя - смених сондата с нова заради този проблем и пак същото. Междувременно направих "test drive" и наблюдавах параметрите на д-ля. Всичко си изглеждаше нормално освен температурата на д-ля - покачва се до 79 градуса и до там. Дори при изкачване на наклон не я повишава а играе между 78 - 80 градуса. За тази грешка из нета пишеше че възможен проблем може да е и температурния датчик. Дали датчика или температурата на д-ля.ivanovbg wrote:Нагревателя може да прекъсва.Пробвай да го симулираш с 12/21вата лампа на неговото място.Ако ли не-комп.
Все пак ако някой може да ми даде схема - на ЕКУ-то пише BOSCH MOTRONIC 8612 0123 , другите надписи по него са: 026/2076/00В5 05/06/18 01100213.