Менуал/схема агренаж Пежо Боксер 3 .06.2.2хди

Всичко което ви вълнува за автомобилите.
Post Reply
presko79
КОЛЕГА

Менуал/схема агренаж Пежо Боксер 3 .06.2.2хди

Post by presko79 »

Колеги кои би помогнал малко .Трябва ми схемичка на агренажа на Пежо боксер 3-ка ,2006 год .мотор 2,2 хди.
Сьщия е с пробито бутало.Почти сьм сьбрал всички чарколяци да започвам да насипвам мотора,но бива да видя някък веригата кое как е .
Бензина е за измиване на дизелови части.
milennyc
КОЛЕГА

Re: Менуал/схема агренаж Пежо Боксер 3 .06.2.2хди

Post by milennyc »

Ако ти трябва това.....

Image

http://picbg.net/img.php?file=8cc4ad03af89d432.JPG
Автодиагностика DIS , Отключване на Борд комютър, активиране на дневни светлини, . Продажба и адаптиране/пре програмиране на Дебитомери. Ремонт на ел. блока на ГНП(VP30, VP37 и VP44, ТДС, VE помпи) и реглаж и зацепване на помпи. Темпомат.0887771559
presko79
КОЛЕГА

Post by presko79 »

A даи и агренажа сега .Верига зьбни колела и обтегачи.
KLESHTITE
КОЛЕГА

Post by KLESHTITE »

пума мотора ли е ?
прост човек и силен вятър нищо не ги спира
presko79
КОЛЕГА

Post by presko79 »

KLESHTITE wrote:пума мотора ли е ?
Как ?
KLESHTITE
КОЛЕГА

Post by KLESHTITE »

а коляновия вал
KLESHTITE
КОЛЕГА

Post by KLESHTITE »

следваш схемата на колегата но връщаш коляновия вал 45 градуса назад
NASKO12234
КОЛЕГА

Post by NASKO12234 »

Колега ако можеш качи и другите за да разбере колегата за какво става въпрос. Аз имам Толеранс но не ми се отдаде да кача снимки и ако може да се вижда и текста. Ина мен ми трудно да схана за кол. вал
vanelino11
КОЛЕГА

Post by vanelino11 »

http://store.picbg.net/pubpic/42/32/2c5 ... 304232.JPG

Щифта на коляновия вал трябва да е номер 3,сваля се датчика на коляновия вал и се вкарва там.
presko79
КОЛЕГА

Post by presko79 »

Ясно.щото видях така или иначе валовете,ама нямаше нищо на коляновия вал.Барнах там няква бележка ,но обичам всичко да е точно.
Благодаря на всички колеги.
rangel1
КОЛЕГА

Post by rangel1 »

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1761326
Теглите отключвате и имате последния толеранс(много го залостиха бе 2 години няма ъп)
presko79
КОЛЕГА

Post by presko79 »

Инсталирах толеранса,що съм се мотал досега незнам.Има каквото ме вълнува вътре ,и общо взето бива програмката.
rangel1
КОЛЕГА

Post by rangel1 »

presko79 wrote:Инсталирах толеранса,що съм се мотал досега незнам.Има каквото ме вълнува вътре ,и общо взето бива програмката.
Така е колега и като взема факта че само в толеранса има схеми на епик лукас на транзит,си прав за мотането пък знам че си дизелжия и фордове много........
Извинявай че пускам тема в темата ти но мисля че не е проблем,пък и е по добре да си пишем криминално щото работата е велика (и е само за колеги)
Та по принцип тва лукас епик при транзит е голяма работа :idea: Всеки който чуе за тва в село РУСЕ почва да бистри теории :idea: Дори и великия цанко помпата се вайка :lol: (според мен е въпрос на обурудване,пък бай ти цанко е специализиран в ремонт на комбайни от преди 90г.)
То работата е ясна с тия системи неможе сульо и пульо да ги пипа :idea:
Обаче най интересното е че требваше да се шътне имото на едно такова лукасче :!: И понеже човека ми е приятел и му дължа доста улуги (друг е въпроса че има около 40,50 транзита за части,тва му е бизнеса)тръгнах да търся помощ от колеги и кво се оказа секи се дръпна и каза "не си струва"с изключение на един човек който не е от русе и е участник в форума обеща да помогне с квото може :!:
Обаче нали съм ентусиаст и се помолих достатъчно достоверно че е важно да стане и при отговор "не си струва"
започнах повече да ровя по мечтата "убиец на имота" и кво открих:
Имам няколко кракнати софта и разгледах други за които неможах да намеря крак и се оказа че чипчетата от шибания лукас не ги подържа никой.Е как да ми помогнат тогава(нямаше да се обидя ако бяха казали "ей брат немога ти го направя"обаче нали требва сме на ниво :idea:
Така че все повече се убеждавам истинските имо оф майстори са много редки екземпляри (могат ти офнат имото в елементарен хекс едитор)
Така че който иска да помага събирам всякъкви файлове за великия лукас даже и програматор съм си поръчал :oops:
presko79
КОЛЕГА

Post by presko79 »

Хм,дати кажа,ЕПИК помпите наистина,не са кои знае какво.През ръцете ми са минали достата такива,дали Транзит или пежо/ситроен ,не е важно.
Принципно погледнато като механика и електроника са общо взето прости.
С радост за кесията поемам такива ремонти.И наи елементарния стенд от преди 80-те години ги върти и симулира до 500 оборота по оста ,което е напьлно достатьчно за проверка на херметичност и изправност на помпата като такава.(За справка имам последния модел на МОТОРПАЛ 128,които е старичьк но в перфектна кондиция)
Останалото е диагностика и шепа датчици.
За съжаление ,аз не съм толкова навътре сьс ЕКУ-то им ,и немога да хаквам софтове,а и мисля ,че не е моя работа.
Потьрси и инсталираи програмата ДЕЛФИ ДИРЕКТ ЕВОЛЮШЪН.Там е описано как аджеба се проверяват за изправност самите бобини и вентили по тея помпи.Няма как да я кача тук ,защото я подкараха мои хора в сервиза след бая трудности.
Поздрав.
Post Reply