opel astra g 1.7 dti масло в антифриза

Всичко което ви вълнува за автомобилите.
Post Reply
nasko1214

opel astra g 1.7 dti масло в антифриза

Post by nasko1214 »

Здравеите на всички колата е астра г 1.7 дти код на мотора Y17dt (исузо мотора) а проблема е че вкарва масло в водата . днес свалих главата и изглежда че е пропускала гарнитурата. маслена магистрала на високото налягане е мн. близо до водната магистрала на двата отвора в гарнитурата са поставени о пръстени които са доста премачкани. утре ще нося главата на тест за спукано .ако е имал такав проблем с астра моля да пише благодаря предварително
KLESHTITE
КОЛЕГА

Re: opel astra g 1.7 dti масло в антифриза

Post by KLESHTITE »

в повечето случаи проблема е в топлообменника малко си избързал с главата
прост човек и силен вятър нищо не ги спира
nasko1214

Post by nasko1214 »

Извинете ме забравих да напишя че доиде с вече изолиран топлообменник, колата е нов внос закупена вчера от горубляне ,някои колега го беше изолирал
Todio
КОЛЕГА

Post by Todio »

Провери и блока за кривина!
nasko1214

Post by nasko1214 »

Днес занесах главата за тест пичовете казаха че проблема е от под даржачите на дюзите има по 2 о пръстена при тези мотори от там. Идвал пролема
Todio
КОЛЕГА

Post by Todio »

Не са само пръстените. Дюзата стои в алуминиево тяло, което е много тънко и от някаква сплав, която не държи на Българсия антифриз. :lol: Имал съм подобен проблем. Мисля, че комплекта (тяло; пръстени и подложка) струваше оригинални около 90лв. за цилиндър. Аз смених всичко, шлайфах и блока и колата заспа.
karamilev
КОЛЕГА

Post by karamilev »

nasko1214 wrote:Днес занесах главата за тест пичовете казаха че проблема е от под даржачите на дюзите има по 2 о пръстена при тези мотори от там. Идвал пролема

Колега не мисля че проблема е там,ако има проблеми с тези о-рингове има антифриз в маслото не обратното,но при всички случаи ги смени,че ще имаш ядове с бренерите.Много често тези двигатели вкарват газове в антифриза от тези бренери,така че ги огледай добре и райберовай ако трябва.
Докато една жена мълчи не я прекъсвай!
nasko1214

Re: opel astra g 1.7 dti масло в антифриза решено

Post by nasko1214 »

колеги втори ден карам колата никакви проблеми.Проблема е идвал от о пръстените на дюзодаржачите
karamilev
КОЛЕГА

Post by karamilev »

Колега,ако беше вземал в ръка този държач и го беше огледал каква роля играе и какво минава покрай него щеше да разбереш че не може да е от тях! Пак казвам при проблем с пръстените има антифриз в маслото а не обратното,но щом майсторите които са правили главата така са ти казали така да е.
Докато една жена мълчи не я прекъсвай!
Post Reply