.

Всичко което ви вълнува за автомобилите.
Rossinda
КОЛЕГА

Re: .

Post by Rossinda »

karamilev wrote:Може и да не съм прав ама аз така ги виждам нещата,колата е имала проблем сменили сте мапа и нещата са се пооправили,след това след отварянето на помпата не сте наместили горивото и колата нормално да се е спънала ужасно,няма как с тези съкратени мъркучи колата да е вървяла като е дошла и вие да не сте пипали там нищо и да спре да върви?Не ми се връзват нещата.След отстраняването на проблема с турбото наместете му горивото да се върти около 3.5мг и ще видите наистина разликата в колата.С тези 10-11мг трябва да е пълен мъртвец тази кола.Интересно ми е да опишеш по обстойно проблема с съкратените мъркучи,че наистина не ми стана ясно как са съкращават?
Обещавам, в събота като влезе колата в сервиза, да се включа от...Мястото на Събитието.. :lol: и да предавам Директно!
"ПАЗИ БОЖЕ - СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА"-народна мъдрост
Най-добре се смее този, който се смее последен!
Изводът: Колкото и да съм добър(???)Жалко е , че съм забравил откъде съм тръгнал!
Rossinda
КОЛЕГА

Post by Rossinda »

bobolin4o
Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Окт 10, 2007 1:18 pm
КОЛЕГА

Да кажем, че се покрива с KTS 570... само в поддържаните системи е назад :roll:
Иначе обещават (както и преди) да се заемат сериозно със софта...

За ваше инфо, бих желала да уточня и още нещо, както казах ви чета от година (това с което се занимавам аз е сезонно), зимата чета по цели нощи за да вдигна знанията си и разширя периметъра, от ранна пролет до късна есен се скапвам на макс. Преди се занимавах с много сериозен бизнес от 90 г до скоро, но си скапах здравето от нечовешко натоварване и се наложи да си остана в къщи , мога да си позволя да не РАБОТЯ(това към колегата Рангел1), но съм работохолик и не съм свикнала да чакам на готово от Тошко или който и да е....Сервизът му работи по определена система доста различна от тази по която работят другите, изникна необходимост от автодиагностика, не масово за клиенти, а само за нашите, които са постоянни , редовни и дългогодишни, Тошко цял живот е бил Автомонтьор, това е и завършил... Цялата минала зима четох в нета всичко за автодиагностиките, така попаднах и на този форум, лятото когато решихме какво точно и колко пари смятаме да отделим, се спрях на ATS900, доверявайки се на мнението на един от вас основно и на още двама трима, пак от вас. Няма да навлизам в детайли и как преди да го купим отидохме по обява на "колега" от тук за БОШ 540 втора употреба, щото все пак е Бош, как "колегата" се изгаври с нас, колко излъга и как се опита да ни набута повредена апаратура,.... загуби ни деня, похарчихме и парици за нафта до София и обратно... Ядосах се, заложих на мнението на...(Боболинчо- тогава не беше важно да запомня кой го е написал, не знаех кой е , а какво е написал - сега се зарових пак за да намеря кой точно от всички ви да посоча...)и отидохме и взехме ATS-а, бях с ясното създание , че софта ще е :"за толкова пари - толкова", но Момчетата от Пловдив, са много любезни , отзивчиви , помагат при нужда , повече от много, единственото лошо е че при нас почивните дни са много натоварени като работа, заради фирмените коли на клиентите, които работят през седмицата и само в почивните дни ги карат за ремонт и... по закона на Мърфи, точно тогава се налагат някои въпроси, а Адиасис почиват........., а пък КОЛЕГИТЕ от бранша.... са.... мекоказано Неотзивчиви... :lol:

Детайли на мнението
Изводът: Колкото и да съм добър(???)Жалко е , че съм забравил откъде съм тръгнал!
rudoni
КОЛЕГА

Post by rudoni »

............и отидохме и взехме ATS-а, бях с ясното създание , че софта ще е :"за толкова пари - толкова", но Момчетата от Пловдив, са много любезни , отзивчиви , помагат при нужда , повече от много, ........................

И се почват от тук нататък мъките с ъпгрейдите срещу високо заплащане ,деактивиране на софтуера и т.н.Лошо попадение от втория път!Пожелавам ви плодотворна работа!
С нами Бог!

0886 224486
Rossinda
КОЛЕГА

Post by Rossinda »

rudoni wrote:............и отидохме и взехме ATS-а, бях с ясното създание , че софта ще е :"за толкова пари - толкова", но Момчетата от Пловдив, са много любезни , отзивчиви , помагат при нужда , повече от много, ........................

И се почват от тук нататък мъките с ъпгрейдите срещу високо заплащане ,деактивиране на софтуера и т.н.Лошо попадение от втория път!Пожелавам ви плодотворна работа!
:lol: :lol: :lol:
Няма начин, да няма начин!!!
Знаете, че най-големите хакери в света са Българите... :lol:
и както видях, доста от вас тук с Радост се ползват от това...,същото смятам да направя и аз....(чела съм и чета доста от темите и коментарите ви, които лично ме интерисуват...
NASKO12234
КОЛЕГА

Post by NASKO12234 »

Rossinda, мисля че от самото начало не подходи по правилния начин, /четох темата от самото начало в началото, моля те не ми отговаряй/ а към колегите, нека спрем да я дъфчем тази тема. Към колегата Рубони, колега в грешка си, при АТС ако не си платиш не спира като при други, но не получаваш новите ъпдейти, след години ако си платиш последният 1 ъпдейт получаваш всичко на веднъж.
Rossinda
КОЛЕГА

Post by Rossinda »

NASKO12234 wrote:Rossinda, мисля че от самото начало не подходи по правилния начин, /четох темата от самото начало в началото, моля те не ми отговаряй/ а към колегите, нека спрем да я дъфчем тази тема. Към колегата Рубони, колега в грешка си, при АТС ако не си платиш не спира като при други, но не получаваш новите ъпдейти, след години ако си платиш последният 1 ъпдейт получаваш всичко на веднъж.
Въпреки всичко, Наско, ще Ви отговоря:
Знам как съм подходила, затова и мислих толкова нощес и днес написах Роман, за това което беше в действителност, мисля, че си поднесох извиненията и благодарностите, но ако съм пропуснала , не ме е срам да го направя още веднъж...
Колкото до ATS-а, радвам се, че Вие им написахте каква е там реалността, на мен просто не ми се занимаваше и не ми се спореше, нямам навик да давам пари за нещо , без да съм го проучила в детайли и възможности на 100% и без да съм сигурна, че то ще ми донесе повече плюсове, отколкото минуси...
rudoni
КОЛЕГА

Post by rudoni »

NASKO12234 wrote:Rossinda, мисля че от самото начало не подходи по правилния начин, /четох темата от самото начало в началото, моля те не ми отговаряй/ а към колегите, нека спрем да я дъфчем тази тема. Към колегата Рубони, колега в грешка си, при АТС ако не си платиш не спира като при други, но не получаваш новите ъпдейти, след години ако си платиш последният 1 ъпдейт получаваш всичко на веднъж.

Колега , наш колега и учител в училището където работя има такъв и започна да не му работи програмата.Истина!Свърза се с фирмата ,а и те го търсят да му ъпнат програмата ,но му искат луди пари - за 2 нови АТС-а при условие ,че сме купили с него оборудване за училището за хиляди левове! Там не вярвам вече! Всеки да се оправя както знае! Ние се опарихме!
С нами Бог!

0886 224486
ipivan
КОЛЕГА

Post by ipivan »

Тази "тема" е на път да ме откаже от този форум,макар че доста неща научих тук.
Колегата Волумакс се оказа прав за това което написа в темата!!! :oops:
Не е срамно да не знаеш,срамно е да не учиш!
0887 91 78 79
ivanovbg
КОЛЕГА

Post by ivanovbg »

Вярно, бихме и бг мама :lol: За ключ е отдавна.
Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
dyaneff
КОЛЕГА

Post by dyaneff »

Който иска чете, който иска не чете. Щом има кой да отговаря на зададени въпроси значи темата представлява интерес за четящите я. Даже много голям рейтинг. :mrgreen: :mrgreen:
Rossinda
КОЛЕГА

Post by Rossinda »

,но му искат луди пари - за 2 нови АТС-а

6600лв, за ъпване :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: На продукт- ""Български- от Своге"",
както гласеше една телевизионна реклама от миналият Век????? УжасТ!!!!! Русо съм, тъпо съм и съм от Село........ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rossinda
КОЛЕГА

Post by Rossinda »

Къде е сега, оня колега, да му кажа, че Нашият ATS, така погледнато идва в.... Пъти повече от неговия..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (шегичка)
Todio
КОЛЕГА

Post by Todio »

На линия съм и следя с интерес това, което пишеш. И за информация мога да кажа, че бях един от първите клиенти на Спектроматик, в последствие АдиаСИС. Познавам лично собственика на фирмата. Мога да ти кажа и от коя година този уред е на пазара, защото моят беше от първата серия от 15бр. кодочетци произведени от тях. Сега вече си надвих на масрафа и работя по 8 часа на ден 5 дни в седмицата и мога да си купувам диагностика на дилърско ниво. Пожелавам на всеки това. И след като съм минал по този път мога да преценя, кой петел за колко пее.
bobolin4o
КОЛЕГА

Post by bobolin4o »

"Да кажем, че се покрива с KTS 570... само в поддържаните системи е назад
Иначе обещават (както и преди) да се заемат сериозно със софта..."

Ееее, първо е трябвало да видиш датата на поста. От тогава до сега е минало бая време и опитът със тая техника и производителите и е огромен.
Второ - да вникнеш в съдържанието му. Написал съм, че "да кажем, че се покрива с КТС570" (като хардуер, има двуканален осцилоскоп, блутут, поддържани диагностични протоколи (пак хардуерно). Обаче съм написал също "Обещават (както и преди) да се заемат сериозно със софта"... Ще рече, че преди са били несериозни, а и за в бъдеще не се знае колко ще бъдат! На това му викам АНТИРЕКЛАМА от моя страна.
Освен това, когато го писах, вече бях купил въпросният КТС, след като един месец умувах дали да подменя АДИЯ-та С АТС900, проведох безкрайни разговори с пловдивчани и се наслушах как били заети с производството на хардуера и нямали време да допълват системи! Сега, след вече 6 години виждам, че времето още не им достига.
И трето - тогава нямаше алтернатива (като цена) на мултимарков кодочетец, за разлика от сега. Пример - Аутоком 300лв (китаец), а тогава си струваше 5-6000, наречен ДЕЛФИ (легален), Лаунча винаги е бил скъп, Аутобоса също... За Брейн Би, ВИСА и др. марки тогава си беше, а и сега, положението аналогично като със ТЕКСА и БОШ. Плащаш си - работи, не плащаш, ходиш на диагностика другаде. Единствено с БОШ има вариант да се размине с плащането, ама както вече се знае, това ще приключи в края на тази година... Между другото вече се усеща - с кракването на програмата изчезват доста блокове за управление от диагностиката... И айде пак с хилядите левове за отключване. Онлайн.
Та така. Съвета ми е бил: за толкова пари - такива възможности, всеки сам да преценява.
TuningMaster Image
0887 704 900
Rossinda
КОЛЕГА

Post by Rossinda »

Ееее, първо е трябвало да видиш датата на поста. От тогава до сега е минало бая време и опитът със тая техника и производителите и е огромен.
Второ - да вникнеш в съдържанието му.

Видяла съм и датите минала зима, когато цяла зима извън моите теми, четох всичко навсякъде което можах да намеря в нета по темата АВТОДИАГНОСТИКА, вникнах и в Съдържанието му, до колкото можах :P , видяхи че от Адиа е станал ATS ...., явно ще се наложи да изложа публично логиката си при вземането на решение ,че за нуждите на нашия сервиз това ще ни устрои , па макар и с несъвършенствата , които има:
1,Писах , че сервизът работи по начин иначе казано фирмената му политика свързана с начина на работа е доста различна от вашите да речем- накратко: ако трябва да сложим реклама на него ще пише -Автосервиз - от А до Я..., като от А до Я досега сме вадили Г- Газови уредби, А-автодиагностика и от известно време и Ц-Цялостно боядисване... това са позициите за които се изпращат клиенти при колеги, но... как стигнах до решението че трябва за нуждите на нашите клиенти, които както вече писах,са дългогодишни и идват само при Тошко за всичко да вземем автодиагностика.... В Габрово вече всеки втори сервиз има Някаква Диагностика, за.. някакви пари. само двама-трима имат точно каквото трябва и му разбират точно колкото трябва, но.... си имат и цената... която за доста от хората е.... непосилна(Габрово е беден град , много беден , има и Богаташи но... са малко).Стана система да се връщат клиенти след посещение при съответен автодиагностик или след посещение при няколко казвайки , абе....закачи я ама... нещо не можа да открие проблема , не го намери, и накрая ми взе - 15,20и нагоре лева... :lol: нищо не направи а взе парите, моля ти се Тошко , виж направи нещо, че ми писна... Тошко не искаше да купува диагностика щото от чутото от клиенти нямаше време да мисли що така се получава и реши, че... кой знае каква полза от нея няма... Тогава седнах да чета аз, щом е измислено и се купува , логично е да има полза....Четох много .....и си правих изводи и заключения
Ще отворя скоба, както вчера писах за Хакерите -българи... :lol:
имах случай преди две години във Варна да видя как девойче на 26 г, учило и работещо, като IT специалист, за по-малко от половин час успя да надцака гаджето си, което всички смятаха за ненадминат специалист и хакер, възползвайки се от оставения му по спешност лаптоп включен....
Образно казано- това, което девойчето успя да направи в отсъствието, даже не знаеше и с колко точно време разполага е - все едно да се усъмни, че либето и иска да източи някоя голяма банка в света, да успее да открие, че той наистина е проверявал банки, коя точно, да види какво точно е съдържанието на банка, при все че през компютъра е преминало съдържание за по-малко от минута и е било заличено по всички правила на Хакерското изкуство... и накрая девойчето така да си замете следите, че нито Банката, нито пък Либето и някога да могат да открият ,че в този полвин час тя освен да готви е направила и нещо друго... :lol: :lol: :lol:
Та.... имайки и в предвид това... прочитайки тук при вас нечие изказване, че....АДИАТА с пълен софт за еди си колко пари ... се справя добре, реших че за нашите нужди нема сми..., да влагаме повече пари, за МАРКИТЕ, които няма да си изкарат парите, или поне не толкова бързо... Писах че автодиагностиката е само за нуждите на Нашите клиенти, в повечето случаи Тошко не калкулира в цената и пари за закачането на колата(закача я за негово улеснение) Тошко няма времето и намерението да приема клиенти нови и непознати , само за да им направи диагностика(всичко е въпрос на личен избор и политика... както вече казах). А с несъвършенствата , както вече казах, смятам, че няма начин , да няма начин....
:lol:.
Post Reply