Peugeot 406 2.2 HDI - пренадува понякога
Re: Peugeot 406 2.2 HDI - пренадува понякога
Имал съм и такъв случай и от задръстен с гняс мап
Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
Първо чистих стария, после пробвах с нов МАП - без резултат.
Клиентът като дойде да си взима колата да ходи на море му казах - Като се върнеш, докарай я, продължавам, сега пари не искам, щото колата си е все така. Най-вероятно е в турбото проблема, но ще пробвам и с друг компютър.
Преди няколко дни клиентът ми се обади (извинявайте, че чак сега пиша
), каза следното - баща му карал колата в Пежо в Севлиево докато той бил на море, казали че е от турбото. След това колегата, който им ремонтира камионите свалил турбото и го носили в сервиз за турбини. Там казали че турбото си е ок. След това при монтажа били видяли някакъв маркуч сцепен, сменили го и сега колата си била наред.
Клиентът не можа да ми обясни за кой маркуч става въпрос, помислих си да го питам да ме свърже с тоя колега, ако пожелае той да ми каже, ей така, да си знаеме, но не го питах. Проверил съм де що има маркуч и тръбичка по тая кола, от възд. филтър до всмукателния колектор, и вакууми... всичко е здраво. Пък и показанията на дебитомера бяха ок.
Според мен проблема е бил от турбото (и според вас гледам), защо клиентът казва друго - не знам. Все пак човека коректен излезе и ме попита за моя труд колко искам, взех му много малко, в сравнение с отделеното време. Все пак ми се щеше да знам точно в какво е бил проблема, та да напиша и тук.
Благодаря ви за помощта.
Клиентът като дойде да си взима колата да ходи на море му казах - Като се върнеш, докарай я, продължавам, сега пари не искам, щото колата си е все така. Най-вероятно е в турбото проблема, но ще пробвам и с друг компютър.
Преди няколко дни клиентът ми се обади (извинявайте, че чак сега пиша

Клиентът не можа да ми обясни за кой маркуч става въпрос, помислих си да го питам да ме свърже с тоя колега, ако пожелае той да ми каже, ей така, да си знаеме, но не го питах. Проверил съм де що има маркуч и тръбичка по тая кола, от възд. филтър до всмукателния колектор, и вакууми... всичко е здраво. Пък и показанията на дебитомера бяха ок.
Според мен проблема е бил от турбото (и според вас гледам), защо клиентът казва друго - не знам. Все пак човека коректен излезе и ме попита за моя труд колко искам, взех му много малко, в сравнение с отделеното време. Все пак ми се щеше да знам точно в какво е бил проблема, та да напиша и тук.
Благодаря ви за помощта.
-
- КОЛЕГА
Има ли развитие по темата ?
Колата е пак 2.2HDI.
Надува до 1.5 и влиза в авариен режим и турбото спира. Иначе исканото е 1.2
ЕГР клапана е затапен.
Пробвано е с друг електромагнитен клапан за управлението на турбото.
Мап-а е чистен.
Колата си е с катализатор и фап.
Турбото е сменено с рецилкирано, понеже беше строшено. Сменена е само вътрешната част по-точно.
Преди да се строши турбото колата пак е имала проблем с пренадуване.
Колата е пак 2.2HDI.
Надува до 1.5 и влиза в авариен режим и турбото спира. Иначе исканото е 1.2
ЕГР клапана е затапен.
Пробвано е с друг електромагнитен клапан за управлението на турбото.
Мап-а е чистен.
Колата си е с катализатор и фап.
Турбото е сменено с рецилкирано, понеже беше строшено. Сменена е само вътрешната част по-точно.
Преди да се строши турбото колата пак е имала проблем с пренадуване.
от затапения егр, оттапи го и трябва да се оправи, или ако е неизправен отстрани проблема
ТЦ. Не е от ЕГР.
Поне на 5-6 съм го затапил и няма такъв проблем.
Колко е вакума в системата?
П.П. Един въпрос към задаващия въпроса и към всички като него.
Защо не пишете в профила си откъде сте?
Какъв е проблема? Криете ли се от някого?
Или се притеснявате от нещо?
Поне на 5-6 съм го затапил и няма такъв проблем.
Колко е вакума в системата?
П.П. Един въпрос към задаващия въпроса и към всички като него.
Защо не пишете в профила си откъде сте?
Какъв е проблема? Криете ли се от някого?
Или се притеснявате от нещо?
-
- КОЛЕГА
С затапен и незатапен EGR клапан е същото. Днес го пробвах.
Незнам колко е вакуума в системата. Утре ще се опитам да проверя. Сега прочетох, че системата на тази кола била такава, че при загуба на вакуум турбото пренадува.
Каква може да е причината за загуба на вакуум-а ? Спукани маркучи освен. За друго не се сещам ?!
Двата клапана на управлението на турбото и egr са един до друг. Освен да пробвам да разменя 2-те маркучета на клапана. Или да са объркани с тези на egr.
Незнам колко е вакуума в системата. Утре ще се опитам да проверя. Сега прочетох, че системата на тази кола била такава, че при загуба на вакуум турбото пренадува.
Каква може да е причината за загуба на вакуум-а ? Спукани маркучи освен. За друго не се сещам ?!
Двата клапана на управлението на турбото и egr са един до друг. Освен да пробвам да разменя 2-те маркучета на клапана. Или да са объркани с тези на egr.
Last edited by sagemmyv65 on Mon Feb 18, 2013 11:01 pm, edited 1 time in total.
Тая кола без вакуммер няма смисъл да почваш да я ремонтираш.
-
- КОЛЕГА
Прав си. Все пак благодаря за насоките.
Видях, че си си редактирал предишното мнение...
Ако са разменени маркучите на турбо и ЕГР и последния не е затапен се получават много атрактивни звуци и пушеци във високи обороти.
Ако са разменени маркучите на турбо и ЕГР и последния не е затапен се получават много атрактивни звуци и пушеци във високи обороти.
-
- КОЛЕГА
Така имам напредък. Оказа се, че актуаторът за управление на клапите на всмукателния колектор е повреден. Изтърва вакуума.
Трябваше само да прочетш по внимателно предните мнения.Щеше да спестиш доста време.
-
- КОЛЕГА
Колата се оправи. След смяна на този актуатор, пак нямаше вакуум към него и клапана за управление на турбото. Оказа се, че има друг клапан, който пуска и спира вакуума към по-горните описани. Буксата му не беше щтракната както трябва. Като се проследят вакуумите лесно се разбира кой е клапана, ако има някой такъв проблем.