Honda CRV проблем с имото

Всичко което ви вълнува за автомобилите.
Post Reply
vanelino11
КОЛЕГА

Honda CRV проблем с имото

Post by vanelino11 »

Honda CRV 2.0 1999г.

Не пали,няма искра лампата за имото със зеления ключ на таблото изобщо не светка.Нямам читава диагностика за тая кола,при мост със жица на буксата дава че няма грешки,проверих всички бушони,буксите на имобокса и гривната.но защо я няма на контакт и на стартер лампата за имобилайзера,на буксата на иммобокса на две жици идват 12V има я и масата.
ipivan
КОЛЕГА

Re: Honda CRV проблем с имото

Post by ipivan »

А на моторния комп захранването как е?
Не е срамно да не знаеш,срамно е да не учиш!
0887 91 78 79
ivanovbg
КОЛЕГА

Post by ivanovbg »

Компа на колата отварян ли е?
Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
vanelino11
КОЛЕГА

Post by vanelino11 »

ivanovbg wrote:Компа на колата отварян ли е?
не е отварян
ivanovbg
КОЛЕГА

Post by ivanovbg »

Миналата седмица ми дойде едно такова. Всичко премерих- захранвания, маси, датчик кол вал -синхронизация, имаше си някакви импулси по имо линията и си беше здрава, но компа беше отварян някъде, но не беше пипано нещо вътре. Де факто нямаше видима причина да не пали - общо 1 час проверки. Без да му мисля повече - втора комп с имо и ключ и готово. До вечерта колата готова и клиента доволен. Не ми се мисли какво ще е, ако го мотам 3 дни и не успея да се справя и пак му кажа същото... Дорде има втора употреба части не си заслужава мъките според мен.
Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
KLESHTITE
КОЛЕГА

Post by KLESHTITE »

А шок бушона
прост човек и силен вятър нищо не ги спира
ivanovbg
КОЛЕГА

Post by ivanovbg »

Колега, той е колега и мисля че това е първото дето е проверил. Е ако не му е симпатичен клиента може и да изчака докато си тръгне :mrgreen:
ogromnii
КОЛЕГА

Post by ogromnii »

"шок бутона" или както там се нарича е на адски шибано място, под жабката, ама зад барчето, ядох го веднъж след смяна филтър купе, почти неоткриваем е само се напипва някак, залагам на него :D и симптомите са точно такива, никаква индикация за нищо
ivanovbg
КОЛЕГА

Post by ivanovbg »

Шок бутона спира само помпата доколкото си спомням, а колегата няма и искра. Не е писал за импулси към дюзите, но щом е писал за имо едва ли не е проверил вече всичко останало.
ogromnii
КОЛЕГА

Post by ogromnii »

vanelino11 wrote:...лампата за имото със зеления ключ на таблото изобщо не светка
мисля че е бутона, на това црв не спира само помпата а колата е като полуумряла и със сигурност зеления ключ не свети
NASKO12234
КОЛЕГА

Post by NASKO12234 »

Наистина бутона спира и запалването при Хонда. Не ми се е случвало при CRV но при други модели е така.
vanelino11
КОЛЕГА

Post by vanelino11 »

проблема е решен,оказа се шок бутона,не знаех че е скрит под жабката и тъй като нямах схеми за тая хонда и не го видях бутона отпред при двигатела помислих че тая кола няма такъв.Благодаря на колегите за помощта
Post Reply