TPS + диод...?
TPS + диод...?
Здравейте, имам питане за един диод поставен след ТПС-а, пропускащ сигнал в посока към компютъра. Вързан е доста грубо и не разбирам защо е там? С него колата гасне при потегляне от светофар, но работи спокойно и доста тихо (на газ), при потегляна тръгва и на втората секунда ...заглъхва, после стартира рязко....! Шунтирам диода и колата започва да работи малко по-накъсано с леко втрисане, но...няма гасненето и глъхненето, последвано от рязък старт...!
Re: TPS + диод...?
Ванга умря. Нито знаем къв е атонобила и къф е мотора. Нито знаем къде е включен - тпс-а има най малко 3 жици. Нито в каква посока е, щот може само да ти се струва че пуска към компа, а може да спира. Така че вариантите са три:
1. Отиваш при този който го е правил, ако го знаеш кой е.
2. Отиваш при друг да ти оправи колата.
3. Караш си така - май вече си му свикнал
1. Отиваш при този който го е правил, ако го знаеш кой е.
2. Отиваш при друг да ти оправи колата.
3. Караш си така - май вече си му свикнал

Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
Диода е ...ценер - BZX 85C 12, газаджията когото попитах за него каза " той е за TPS-а", и толкоз. След предишното ходене(там) колата започна да работи още по-зле...сменява диода, че бил изгорял---? Колата е Мерцедес Е200W / 210 2.0 /136 к.с. двг - 111. от комп. на газта една жица отива към комп. на колата и та нея е вързан последователно ценера( от група срязани кабели само тя е вързана, е явно и с други си комуникират, но в друг сноп...) Според мен ако е нужен този ценер ще е някаде в кутията на компютъра монтгиран, някъде в кутията а не така свободно висящ... стабилизира 12V което според мен е много...TPS-а се захранва с +5V ако не се лъжа, и се следи съпротилението...или не?
1. Знам кой е...но няма да свърши работа...
2.Поне с 10 души разговарях...никоя няма идея за какво е...
3. Така карането е лесно но ....при 23-27 /100 газ в града....как да му свикна?
1. Знам кой е...но няма да свърши работа...
2.Поне с 10 души разговарях...никоя няма идея за какво е...
3. Така карането е лесно но ....при 23-27 /100 газ в града....как да му свикна?
Не знам дали мястото му е там, но поне да сложа 5V BZX 80C ако това е реалното захранващо напрежени....?
Еми остави му я докато не я оправи не я взимай. Газта той ли я е слагал?
Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
Купена е с италиански монтаж, но дали той е слагал диода....не съм видял, каза че е изгорял, пък може и да го е сложил уж изгорял ., без да видя... при него ходих само за диагностика и настройки.
Аз не разбрах точно къде баш е свързан диода?
Резнат е кабел от моторната инсталация, и там е свързан диода последователно на кабела?
От/на този кабел какъв сигнал се взема/подава от газовия компютър към бензиновия?
Каква марка и модел е газовата?
Газовата на метан ли е или пропан-бутан?Газов инжекцион ли е?
От къде си?
Резнат е кабел от моторната инсталация, и там е свързан диода последователно на кабела?
От/на този кабел какъв сигнал се взема/подава от газовия компютър към бензиновия?
Каква марка и модел е газовата?
Газовата на метан ли е или пропан-бутан?Газов инжекцион ли е?
От къде си?
Не е срамно да не знаеш,срамно е да не учиш!
0887 91 78 79
0887 91 78 79
Преди малко слязох и огледах подробно кабеляка....приех на доверие думите на Майстора! (ужасна излишно усложнение е това с качването на снимки една по една някъде и после адресите....21век сме все пак...)Кабела на който е "прикачен диода тръгва в сноп (2жълти и 1 син)
от комп. на газовата Ланди Ренцо IGS-В LPG
от там влиза в срещоположната страна на коша в кутия предполагам комп. на колата или някакви модули ( на схема за разположението на частите указват че там е TPS-а но кутията която посочват е малка (7),
там само единят от кабелите (жълт) се свързва с друг жълт от снопа отиващ в най-голямия модул под този капак
. Предполагам, че подава или взема сигнал....Когато го сменяше Майстора ме питаше дали..."този диод ще стане, че нямам друг"....? дали има понятие, че ценера стабилизира напрежение(този 12в.) и е обърнат в посока към газ.комп....? Оглеждах за датчика на TPS-а но не видях при пружината на корпуса датчик...кабели...? Може просто да е вметнал, каквото му дойде на ум, или просто взема сигнал информационен за газ.компа...? Но защо с ценер? И защо с диода спира връщането на обратния сигнал..?!
София

София
Ти се радвай, че тази стара система със стъпков мотор работи!
Едва ли ще намериш някой друг майстор да се захване да я ремонтира!
Едва ли ще намериш някой друг майстор да се захване да я ремонтира!
Не е срамно да не знаеш,срамно е да не учиш!
0887 91 78 79
0887 91 78 79
За сега ще сменя стъпковия за ниските обороти, за да намаля разхода за градското, но този диод ме безпокои (в общи линии за него ми беше питането..)....с него зле...без него по-зле! 

По добре смени газовата!!!
Тая отдавна няма живи конструктори.
Тая отдавна няма живи конструктори.
Защо като отида по сервизите всеки ме пазари да сменя газовата...за има няма 1000лв. ...? Аз отивам за да оправят тази...не за да търся някой да ми монтира нова...? И аз искам да карам ..AMG C3 ...ама си карам Е200....! Ако имам пари за нова газова, ще си сложа, нова газова...не е ли логично...?
А аз просто попитах, някой дали има идея от нуждат, да го има този диод ...някъде си...след като не е сложен в блоковете....няма работа по жиците на въздушна връзка...нормално ли е ?( по принцип, за у нас без такива не може ...нали?)
А аз просто попитах, някой дали има идея от нуждат, да го има този диод ...някъде си...след като не е сложен в блоковете....няма работа по жиците на въздушна връзка...нормално ли е ?( по принцип, за у нас без такива не може ...нали?)
Защо винаги като някой идиот пита си мисли, че всичко виждаме и всичко знаем? Снимките са толкова малки че нищо се не види конкретно. Да не говорим,че едва ти издърпах с ченгел каква ти е колата, а сега и газовата не казваш каква е. Ми научи се да питаш пък тогава питай.
А за газовата ти казах защо, ама не четеш. Дърта е и няма части за нея. Много е трудна за настройка и все ще имаш проблеми. Не мисли че всичко е само в стъпковото, по скоро инжекторите са проблемни. Затова всеки иска да я смени, за да не се главоболи с теб всеки божи ден!
Като нямаш си я карай така и събирай пари. Не ги харчи по тая газова. Затова нямаш,защото ги харчиш за загубени каузи. Харчи ги за нещо което си заслужава и ще си добре!
А за газовата ти казах защо, ама не четеш. Дърта е и няма части за нея. Много е трудна за настройка и все ще имаш проблеми. Не мисли че всичко е само в стъпковото, по скоро инжекторите са проблемни. Затова всеки иска да я смени, за да не се главоболи с теб всеки божи ден!
Като нямаш си я карай така и събирай пари. Не ги харчи по тая газова. Затова нямаш,защото ги харчиш за загубени каузи. Харчи ги за нещо което си заслужава и ще си добре!
Явно някаква злоба напъва да излезе от Вас.....в опита си да обидете, демонстрирате напознаване на българския език,.... ( Съществително нарицателно име, Кодове за род: м, ж, ср, тип
Пълна деградация на личността, превръщаща човека в животно.
imbecile.Вродено слабоумие, неизличима психическа болест, съпроводена с пълно разрушаване на нормалната умствена дейност. ) Вероятно искахте да използвате латинската думичка "профан" т.е. човек не сведущ в дадена област..? (Съществително нарицателно име, мъжки род, тип 7
букв. Човек, непосветен в тайнствата на божествената служба.
прен. Човек, който няма познания в дадена област, неспециалист;
прен. Невежа, прост човек
Етимология
от лат. profanus “който е пред, извън храма”)
Както и да е...ако Вие сте чели внимателно, а не със яд, още във втория ми пост щяхте дя видите езписани маркята и модела и на автомобиля и на газовата!
Колкото до снимките, на компютъра ги увеличавам поне до 3000х2000pix а малоста им, явно е причинена от начина на архивиране на и-нета... Ако можеше да се приложи тук, директно щеше да е голяма.
Колкото до газовата, (тя е толкова сталара, че няма дори инжектори...) само я споменах в кометара, пак казвам...питах за един ДИоД!
Но явно всеки чете през ред, както му изнася...
Не виждам смисъл да коментираме в този стил повече.
Ако имате полезна идея ...да, но да се заяждаме....не смятам, че си заслужава! Успешен ден!
Пълна деградация на личността, превръщаща човека в животно.
imbecile.Вродено слабоумие, неизличима психическа болест, съпроводена с пълно разрушаване на нормалната умствена дейност. ) Вероятно искахте да използвате латинската думичка "профан" т.е. човек не сведущ в дадена област..? (Съществително нарицателно име, мъжки род, тип 7
букв. Човек, непосветен в тайнствата на божествената служба.
прен. Човек, който няма познания в дадена област, неспециалист;
прен. Невежа, прост човек
Етимология
от лат. profanus “който е пред, извън храма”)
Както и да е...ако Вие сте чели внимателно, а не със яд, още във втория ми пост щяхте дя видите езписани маркята и модела и на автомобиля и на газовата!
Колкото до снимките, на компютъра ги увеличавам поне до 3000х2000pix а малоста им, явно е причинена от начина на архивиране на и-нета... Ако можеше да се приложи тук, директно щеше да е голяма.
Колкото до газовата, (тя е толкова сталара, че няма дори инжектори...) само я споменах в кометара, пак казвам...питах за един ДИоД!
Но явно всеки чете през ред, както му изнася...
Не виждам смисъл да коментираме в този стил повече.
Ако имате полезна идея ...да, но да се заяждаме....не смятам, че си заслужава! Успешен ден!
Без да се заяждам... във втория ти пост не е указана марката и модела на газената ти наредба, а само на колата.
За снимките... такова е положението в този форум - не могат да се прикачат директно, поради малкия ресурс на сървъра.
При добро желание можеш да се научиш как се качват снимки на външни хостинг сървъри за снимки и да качиш линковете с пълната резолюция тук.
Но... така или иначе по снимки надали ще се насочим какво точно е имал в главата си газовият "инджинер".
Намери си добър диагностик (електричар, а не чистач на грешки), който да провери какво точно е сътворено и намерете решение на този проблем...
По спомени тая система работи само по ламбда и ТПС. ТПС-а може да е всякакъв 5 или 12 волта, прав, обратен, само ключе за празен ход и т.н. Това се указва в конфигурацията на газовия комп и със сигурност не мога да си представя нуждата от каквито и да е било диоди... освен, ако входната верига за тоя ТПС в газ. комп е прецакана и вдига напрежение (нискоомен вход). При всяко положение тоя диод е метнат там от човек неразбиращ, и в истерия, че трябва да издаде колата "някак работеща"...
Поздрави!
P.S. Ето ти схема на газовата... https://www.lpgforum.de/attachments/igsys1-png.21564/
Тия два жълти и един син... са за прекъсване на бензина, а не за ТПС-а... за ТПС-а кабелът е син с жълта ивица и е в един сноп с кабелите за сондата.
Проверявай...
За снимките... такова е положението в този форум - не могат да се прикачат директно, поради малкия ресурс на сървъра.
При добро желание можеш да се научиш как се качват снимки на външни хостинг сървъри за снимки и да качиш линковете с пълната резолюция тук.
Но... така или иначе по снимки надали ще се насочим какво точно е имал в главата си газовият "инджинер".
Намери си добър диагностик (електричар, а не чистач на грешки), който да провери какво точно е сътворено и намерете решение на този проблем...
По спомени тая система работи само по ламбда и ТПС. ТПС-а може да е всякакъв 5 или 12 волта, прав, обратен, само ключе за празен ход и т.н. Това се указва в конфигурацията на газовия комп и със сигурност не мога да си представя нуждата от каквито и да е било диоди... освен, ако входната верига за тоя ТПС в газ. комп е прецакана и вдига напрежение (нискоомен вход). При всяко положение тоя диод е метнат там от човек неразбиращ, и в истерия, че трябва да издаде колата "някак работеща"...
Поздрави!
P.S. Ето ти схема на газовата... https://www.lpgforum.de/attachments/igsys1-png.21564/
Тия два жълти и един син... са за прекъсване на бензина, а не за ТПС-а... за ТПС-а кабелът е син с жълта ивица и е в един сноп с кабелите за сондата.
Проверявай...
TuningMaster 
0887 704 900

0887 704 900