Сега като цяло за идеята:
Имам Passat 1.9 TDI AFN с ECU MSA 15.5 . Закупих си някой уреди вършат ми работа но само за "EGR, DPF Off, Immo kill " защото само това мога даси позволя на база опита си, но искам да се упражнявам малко в сферата на истинския "Ремап" .За да не счупя някоя чужда кола съм решил да го правя на моята

Сега накратко въпросите на които търся отговор:
1. Има ли значение от какъв донор ще взема ECU-то ,че ще от VAG е ясно, но има ли разлика в хардуера на ECU-то при различните версии монтирани в различните автомобили ?
2. ECU от PD-мотор ще работи ли с роторна помпа например, евентуално ако може някой да ми разясни има ли разлика и каква е тя ?
При положителен отговор на въпрос 2, автоматично възниква нов въпрос:
3. В случай че сменя ECU-то и то е от PD ако му флашна стоков dump от мотор с роторна помпа то ще работи ли коректно, липсва ли му нещо от към управляващи вериги например ?
Общо взето имам представа какво трябва да стане (Хардуерната трансплатация), но в интернет пространството не намирам никаква информация за въпросите които Ви зададох, поради рази причина ще Ви бъда много благодарен ако се включите с накакъв отговор било то да ме откажете от идеята или най-добре да ме подкрепите с малко помощ разбира се! Благодаря Ви !!!