От известно време имам проблем, който никой не успя да разреши. Колата е Рено Канго 1.4 газ/бензин 2001 година. На бензин работи перфектно, но на газ започва едно глъхнене, чудене на ниски обороти и след 2-3 секунди влиза в режим и работи нормално (понякога при маневра дори гасне). Преминаването от бензин на газ е плавно и върви добре. Гореспоменатия проблем го прави, единствено когато премине на празен ход от висока скорост (не повече от 50-60 км/ч)
Първо ходих при един газаджия във Варна, местност Сотира - направи една автоматична калибровка без промяна и каза, че повече не може да помогне. След това бях при Станимир в Меден рудник, Бургас - смениха фитъра, и провериха за течове и пак нулев резултат. След това карахме колата с вързан комп към нея и симптомите изчезнаха. Само че, това се появи отново малко след като се прибрах. Хайде пак при Станимир и този път ме прати да проверя клапаните - регулирахме ги (даже нямаше голяма нужда), но проблема си остана и взе да ми обяснява че няма какво друго да е проблемно по газовото.
Ще се радвам, някой да даде съвет как може да бъде разрешен проблема