Мерцедес А170CDI
Мерцедес А170CDI
Здравейте колеги. Знае ли някой как мога да обуча компютър втора употреба във въпросното возило. С каква апаратура става, трябват ли ПИН-кодове и ако някой знае и иска да помогне, ще почерпя. Благодаря предварително.
Re: Мерцедес А170CDI
Трябва ти STAR DIAGNOSE . Управляващия блок се прави Virgin и се обучава като нов управляващ блок ,след което се кодира за определената кола . Кодировката се смя смята според оборудването на колата или може да се прочете от стария.
regards
regards
Благодаря на Митко за отговора. От скоро имам Star Diagnose версия 11/2008 (китайче разбира се) и още не мога да се ориентирам с подробностите. Ще помоля, без да нахаствам - Митко, дай малко повече информация за тази процедура. Ако някой има мануал за работа със Стар Диагнозата (готов съм да си платя), нека се обади. Благодаря.
Здравейте , аз имам версия 10/2008 има трейниг мод в началото доста тренирах и се занимавах
смятам че ми помогна да се запозная със софта според мен не е никак сложен примерно с гт 1 си признавам че се затродних докато схвана как точно се работи . Иначе по темата става от адаптации на системата или вариант кодинг но аз на сам слагал веднъж модол и беше нов . На мен също ми е интересно как става ецу върджен Митко пусни още една лъжичка инфо ако моооже 

Aspar точно така както си сложил новоя се слага и втора употреба управляващ блок . но тука капана е че втората употрба трябва да се направи като нов . Това се праеи с затриване на кодинга и байтовитв за комуникация в епрома на блока. След което се обучава като нов.
regards
regards