opel 2.2 dt баланс валове

Всичко което ви вълнува за автомобилите.
Stoilkata
КОЛЕГА

opel 2.2 dt баланс валове

Post by Stoilkata »

някои да знае как се зацеват баланс валовете на опел 2.2 дти исузу мотор
веригата беше скъсана
rudoni
КОЛЕГА

Re: opel 2.2 dt баланс валове

Post by rudoni »

а Опела беше..........................
С нами Бог!

0886 224486
Stoilkata
КОЛЕГА

Post by Stoilkata »

frontera 2.2 dti 1999 г
karamilev
КОЛЕГА

Post by karamilev »

Stoilkata wrote:frontera 2.2 dti 1999 г
Дай код на двигателя,защото според мен двигателя ти не е исузу ама.......все пак без код не мога да кажа
Докато една жена мълчи не я прекъсвай!
Stoilkata
КОЛЕГА

Post by Stoilkata »

не го знам кода на всякъде по пластмасите пише исузу мотора маи е опел
колко 2.2 мотора имат тези фронтери
свалям мотора иначе няма как да сложа веригата
като го сваля ще видя кода на мотора
galin
КОЛЕГА

Post by galin »

Ако не си свалил мотора недей. Кода на мотора е X22DTH не е Исузу а е производство на италианската фирма за агрегати VM Motori. Баланс валовете не се зацепват, просто монтираш скарата на която се държат за блока връзваш веригата за зъбното колело което ги върти и си ти. И ангренажната верига и веригата на баланс валовете се сменят без да се сваля мотора ...мисля че само се пускаше моста леко надолу за да извадиш картера, защото моста му пречи. Сменял съм успокоител на веригата на баланс валовете точно на такава фронтера, тегаво е но не се сваля мотор.
Todio
КОЛЕГА

Post by Todio »

Колега, извинявай ама няма балансиращ вал който да се мятка в мотора на посоки - нали това му е функцията да гаси трептения в определен момент. Валовете са два и се законтрят от задната страна с един щифт Ф6 и тогава слагаш веригата на помпата. Мотора не е на Ванчини, а е Опелов. В нета има TIS 2000 за Опел и всеки може да го свали, но май е по-лесно всичко да е смляно.
galin
КОЛЕГА

Post by galin »

Мотора си е точно на VM и мога да споря до утре ако искаш. Идентичен е с X20DTH, ...DTL. Главите им са същите само блоковете на 2.0 и 2.2 са различни. Два такива мотора съм отварял и нямаха щифтове никъде по тялото на баланс валовете (до колкото може да се нарекат баланс валове, защото представляват две цилиндрични зъбчатки въртящи се една срещу друга). Моторите и до ден днешен си работят без проблеми...единия вече е на две години. И веригата на баланс тялото няма нищо общо с веригата на помпата.
Мисля че се бъркаш с баланс валовете дето има на алфи и разни американски кочини дето се въртят от ангренажа ...там съм съгласен да се зацепи ама тука не!
Todio
КОЛЕГА

Post by Todio »

Не ми се влиза в безсмислен спор, но ако трябва номера на шасито в студиото и ще видим "Чичо Адам" какво е написал. Има и снимков материал.
rangel1
КОЛЕГА

Post by rangel1 »

Извинете никога не съм зацепвал балансиращи валове но може ли някой да обясни ква е идеята от тях ако нямат положение спрямо другите валове :?:
galin
КОЛЕГА

Post by galin »

Ми гасител на някакви вибрации е. Някой инженер е решил че в дадени обороти и натоварване има нужда от него.
rudoni
КОЛЕГА

Post by rudoni »

И аз не съм зацепвал такива валове на Опел ,но но на тежки дизели -да !Там се иска определено зацепване.Ролята на балансиращите валове е да уравновесяват силите и моментите пораждани от тях и двигателя да работи по гладко.Тук обаче тези валове имат ролята на затихватели и плавно,без ударно спиране работата на двигателя(разбирайте въртене на коляновия вал).Знаете как гасне обикновения дизел и за това има и специалните съединители на вентилаторите на радиатори- да не ги късат и забиват в радиатора!Мерцедес 208 и на горе.Демпферни шайби на КВ,демпферни Маховици и т.н. :lol: Механика!Падам си по нея! 8)
С нами Бог!

0886 224486
galin
КОЛЕГА

Post by galin »

Сега погледнах в Opel EPC там го водят "Балансиращо устройство на вибрационния демпфер на двигателя". И аз мисля както казва rudoni че е по скоро за плавно гаснене а не баланс вал.
rudoni
КОЛЕГА

Post by rudoni »

Демпферен механизъм - гасител на усукващи трептения!
С нами Бог!

0886 224486
rangel1
КОЛЕГА

Post by rangel1 »

Ясно значи това са "демпферни валове" а не балансиращи :oops:
Post Reply