Имам подозрения за зацапана геометрия на турбото, ама нямам референтни стойности за налягането на п.х. та въпроса остана отворен
Viano 2.0 cdi
Viano 2.0 cdi
Ванчето имаше доста проблеми като почнем с южноиталиански желиран газьол с медузи вместо дизел, други дреболий, озори ме датчик за налягането на изгорелите газове, но го открих до егр-а, отпуших канала, почистих егр-а и вече пали и работи без да мрънка. Проблема е че клатушка обороти на полузагряло, студено е ок и като загрее към 60 и нагоре е ок. Клатушкането не ми изглежда драматично но е желателно да го оправя ако не е свързано с инвестиция като нови дюзи примерно. Някой да има идея за причина че ме притиска времето и нямам време за самообразоване и експерименти до успех? Предварително благодаря
Имам подозрения за зацапана геометрия на турбото, ама нямам референтни стойности за налягането на п.х. та въпроса остана отворен
Re: Viano 2.0 cdi
Клапана за регулиране на налягането в рейла прави така понякога когато е мръсен. Като е подбит по се усеща на загряло.
Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
Ще видя как е днес от студен старт като е заредена с дизел, иначе докато се менят оборотите графиките на налягането в рейла и на оборотите вървят успоредно, дали налягането варира заради оборотите или обратното?
-
NASKO12234
- КОЛЕГА
Оборотите варират от налягането. Досега колкото такива случаи съм имал с играещо наляганен, никога не го хваща като грешка.
явно пробема е бил от егр, датчика или горивото, мотора днес мърка без да трепне
темата изглежда е за ключ