Дюзи за Common Rail
Re: Дюзи за Common Rail
Не бе колега, палиш и оставяш на празен ход примерно 3 мин. И после сравняваш количествата на 4-те дюзи. Тая дюза която е изпикала най-голямо количество нафта е за смяна.
Направих 2 опита по 5 мин.:
1тест:
1 - 40ml
2 - 45ml
3 - 37ml
4 - 55ml
2ри тест:
1 - 47ml.
2 - 50ml.
3 - 43ml.
4 - 62ml.
1тест:
1 - 40ml
2 - 45ml
3 - 37ml
4 - 55ml
2ри тест:
1 - 47ml.
2 - 50ml.
3 - 43ml.
4 - 62ml.
Според мен 4-та дюза си отива.
Причината да направя теста е придърпване в диапазона 1200-1400рпм. И доста неща пробвах остана само дюза да е.
-
- КОЛЕГА
EGR или дебитомер по скоро.emzo написа:Причината да направя теста е придърпване в диапазона 1200-1400рпм. И доста неща пробвах остана само дюза да е.
А може и да е механично засядане на клапите на смукателя.
Не е егр, не е дебитомер.Не е механично.Не е софтуерно.То ще си проличи, като намеря друга дюза за проба.
От дюзата е.
Имам въпросче:
Смених всичко в дюзата, иска ли регулиране на стенд и защо ? Че нещо не виждам кво има да се регулира......
Имам въпросче:
Смених всичко в дюзата, иска ли регулиране на стенд и защо ? Че нещо не виждам кво има да се регулира......
Здревей колега аз мисля според всичко което изчетох за тия комън рейли,че май няма нужда
от регулиране но все пак е добре според мен да се сравни по дебит с една от другите обаче
как като сте ндовете за тия системи май са рядкост пък и как човек да направи генератор
като не е ясно коя система с какво напрежение работи и каква осцилограма на управляващия сигнал ,поне според аутодата е голяма лудница за различните марки.
Абе то няма инфо какво трябва да количеството на излишното пък камоли друго!!!
С кодочетеца какви корекции ти даваше нацилиндрите на повредената и работещтите
дюзи?,защото и това го няма никъде.,също и наляганията.Явно тия стойности ще трябва
по експериментален път да ги установяваме.Извинявам се за некомпетентна намеса но тия
комън рейли отдавна ме мъчат с неяснотата си както предполагам и други колеги.
АКО НЯКОЙ ИМА ДАННИ ЗА КОНКРЕТНИ СИСТЕМИ ВЗЕТИ ОТ НЯКЪДЕ ИЛИ СМЪКНАТИ СОБСТВЕНОРЪЧНО МОЛЯ ДА ГИ ПУСНЕ НЯКЪДЕ ПЪК И МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ОТДЕЛНА ТЕМА
КОЯТО ДА СЕ ПОПЪЛВА КАТО СЕ НАМЕРИ НЕЩО НОВО.
МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ БЪДЕ МНОГО ПОЛЕЗНО ЗА МНОГО КОЛЕГИ!!!
от регулиране но все пак е добре според мен да се сравни по дебит с една от другите обаче
как като сте ндовете за тия системи май са рядкост пък и как човек да направи генератор
като не е ясно коя система с какво напрежение работи и каква осцилограма на управляващия сигнал ,поне според аутодата е голяма лудница за различните марки.
Абе то няма инфо какво трябва да количеството на излишното пък камоли друго!!!
С кодочетеца какви корекции ти даваше нацилиндрите на повредената и работещтите
дюзи?,защото и това го няма никъде.,също и наляганията.Явно тия стойности ще трябва
по експериментален път да ги установяваме.Извинявам се за некомпетентна намеса но тия
комън рейли отдавна ме мъчат с неяснотата си както предполагам и други колеги.
АКО НЯКОЙ ИМА ДАННИ ЗА КОНКРЕТНИ СИСТЕМИ ВЗЕТИ ОТ НЯКЪДЕ ИЛИ СМЪКНАТИ СОБСТВЕНОРЪЧНО МОЛЯ ДА ГИ ПУСНЕ НЯКЪДЕ ПЪК И МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ОТДЕЛНА ТЕМА
КОЯТО ДА СЕ ПОПЪЛВА КАТО СЕ НАМЕРИ НЕЩО НОВО.
МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ БЪДЕ МНОГО ПОЛЕЗНО ЗА МНОГО КОЛЕГИ!!!
Тия дюзи са голяма работа, никой нищо не казва за тях.Пазят си хляба
Мисля да си поръчам 5-6000 разпръсквача ей така да имам, без това изгодно ги дават Китайчетата.
Мисля да си поръчам 5-6000 разпръсквача ей така да имам, без това изгодно ги дават Китайчетата.
\Не знам кво толкова трябва да се казва за тези дюзи-системата е сходна с бензиновите инжекциони-подаване на гориво в обща рейка и с електрическо управление на сигнала,единствено разликата е че налягането е десетки-до стотици по-голямо.От там реставането -на дебит-или спрямо работеща дюза или по статистичеки(спавочни данни).Настройки не са необходими,а и са невъьможни.Поздравemzo написа:Тия дюзи са голяма работа, никой нищо не казва за тях.Пазят си хляба
-
- КОЛЕГА
- Обратна връзка:
Не е точно така: на системи Delphi и Siemens дюзите искат вписване в компа иначе мотора тресе и не работи равномерно. А за това какви стойности трябва да е корекцията - всички производители са го написали, но проблема е че повечето хора искат всичко на готово. Четете оригиналните ремонтни програми - в тях пише всичко, дори и в по-старите версии, дето ги има в нета. Bosch след 2006г също вписват дюзи.
Хвърли поне някой линк!!!Todio написа:Не е точно така: на системи Delphi и Siemens дюзите искат вписване в компа иначе мотора тресе и не работи равномерно. А за това какви стойности трябва да е корекцията - всички производители са го написали, но проблема е че повечето хора искат всичко на готово. Четете оригиналните ремонтни програми - в тях пише всичко, дори и в по-старите версии, дето ги има в нета. Bosch след 2006г също вписват дюзи.
Съжалявам, но класифицирането не е коректно, за разлика от някои аз не си изкарвам хляба с това.Просто искам да си оправя колата, като не искам да дам 3200лв за 4 дюзи.Todio написа:но проблема е че повечето хора искат всичко на готово
Обичам да чета, но като не знам какво точно ..... все от някъде всеки е започнал.
Както и да е, намерих си необходимата информация от чужди източници
и аз тьи викам,даи и ние да четем,обичаме да четемrangel1 написа:Хвърли поне някой линк!!!Todio написа:Не е точно така: на системи Delphi и Siemens дюзите искат вписване в компа иначе мотора тресе и не работи равномерно. А за това какви стойности трябва да е корекцията - всички производители са го написали, но проблема е че повечето хора искат всичко на готово. Четете оригиналните ремонтни програми - в тях пише всичко, дори и в по-старите версии, дето ги има в нета. Bosch след 2006г също вписват дюзи.
Бензина е за измиване на дизелови части.
-
- КОЛЕГА
Повечето са стандартизирани по исо.... http://www.nantai-china.com/english/ima ... lass_id=44
Но и има и разни отцепници от правата посока и си произвеждат собствени си лайна..
Но и има и разни отцепници от правата посока и си произвеждат собствени си лайна..
Диагностичното оборудване е инструмент, както пияното е инструмент...
Всеки идиот може да си купи инструмента, но само талантливите могат да се научат да свирят на него.
Всеки идиот може да си купи инструмента, но само талантливите могат да се научат да свирят на него.