Автомобила е 2001,Z18XE блок-GM 09158689 ,
Immo2
Понеже липсваше управление на едно от крачетата на блока-бобина смених ЕЦУ с втора употреба-клиента го донесе,свалено от същия модел.Програмирах хибрида към Иммо системата ,колата запали и се установи такъв проблем:
Педала на газта не работи-моторния блок записва високи входове и на двата сензора за позиция на потенциометрите на педала(Р1120,Р1122)както и форсиран празен ходот елецтронния контрол на дросела(Р1550),оборотите се държат постоянни-около 1450 и още една -висок вход температурен датчик(Р0115).Тези проблеми и грешки съответно са постоянни и автомобила не ги е имал преди.Колата е междинка,навява ме на мисълта че софта в моторния може да не е същия.Някой има ли идеи как може да се реши проблема.Ако трябва да се препрограмира с какво евентуално да се чете и запише,не съм отварял ЕЦУ и дали това ще реши проблема-примерно ако кача дънпа от стария комп.Ще съм благодрен на всяко мнение.Поздрави
след смяна ЕЦУ VectraB
Re: след смяна ЕЦУ VectraB
На мен пък ми прилича на липса на маса на проблемните звена...
Провери с мултицета, и ако е така, знаеш какво да правиш.
Казвам го това, защото съм имал случай с дебитомер - нямаше маса за захранването му... всички маси за датчици са директно от корпуса на компа към съответните крачета, през тънки алуминиеви проводници.
Провери с мултицета, и ако е така, знаеш какво да правиш.
Казвам го това, защото съм имал случай с дебитомер - нямаше маса за захранването му... всички маси за датчици са директно от корпуса на компа към съответните крачета, през тънки алуминиеви проводници.
TuningMaster 
0887 704 900

0887 704 900
Днес имах малко време за колата,та-на куплунга на сензора за педала ма газта захранванията бяха наред,но наистина обратните връзки към маса липсваха.Възела за управление на дросела се оказа ок,две захранвания,две маси и сигнал има правилен а и като пуснах на педала масички,не записваше грешката в дросела.Явно и температурен датчяик не разпознава по тая причина,не съм проверил-пак дава висок вход.Приреснява ме друго:със стария комп идентефицираше код Z18XE a сега Z18 XE1,пък и има една разлика в цифрите на блока единия е GM 09 158 689 S 01 002 09,а другия GM 09 158 689 S 01 002 08,освен това в иммо-то записва В3059-липса отговор от ЕЦУ,но колата пали,в моторния няма никакви грешки,свързани с имото,ключа е правилно препрограмиран.Няколко пъти успешно ресетнах компа и програмиорах към иммо,но си остава грешката.Ако има идеи,може и на лично,благодаря.Поздрави
Еми май отговора е във въпроса-това за друга разпиновка блок и ... търси друг.
Не се занимавай да търсиш под вола теле
Не се занимавай да търсиш под вола теле
Обновяване/ъпдейт на всички Launch- Х431, Easidiag, Idiag, Mdiag...имам още в наличност 0898 60 72 67
Забравил съм да пиша ,че е за ключ-понеже разпиновката не отговаряше,успях да докарам управление на електронния педал,но се случваше след 4-5 паления пак да става неуправляем и така реших да погледна стария комп-но според мен не ставаше за ремонт-беше умрял драйвера на крайния транзистор за тази бобина.Така поръчах трети комп,но с досущ еднакви означения и колата си заработи перфектно.Поздрави