Зацепване на БМВ 120Д 177 к.с.
Зацепване на БМВ 120Д 177 к.с.
Здравейте,искам да попитам знаещите за зацепването на ангренажната верига на БМВ 120 д 2007г. 177 к.с.Помпата за високото налягане не се върти леко,примерно като на Фиат,Алфа,а затяга ,като на старите гнп-та.Има белег на зъбното на помпата,което съвпада с едно ръбче от блока,това на снимката,дет съм го мацнал с маркера.Там помпатаосвобождава,не е под напрежение,същото се случва и на 180 градуса. Та там ли е белега,или не се зацепва там.Мерси предварително на отзовалите се.

Re: Зацепване на БМВ 120Д 177 к.с.
информацията в Autodata не ти ли върши работа ?
Autotronics Service
Не дават за помпата нищо.
Според мен няма значение къде ще зацепиш помпата,щом няма датчик за положение на нея или на колелото,а за това усилие през 180градуса съм учуден 

Докато една жена мълчи не я прекъсвай!
Там дето съм го бележил с маркера,на колелото си има белег,и на блока отговаря ръбчето.След белега,почне да има усилие,и само си спира на 180 градуса,сигурно има значение.Като отмине малко белега и като с пружина го увлича и само си спира на 180 градуса.Незнам дали го обяснявам разбираемо.
Ако веригата не е скъсана си маркирай всичко и после по обратния ред,но аз си мисля че няма значение,и други помпи съм виждал с белег на колелото но нямат положение,но все пак най-добре с маркера
Докато една жена мълчи не я прекъсвай!
Проблема е,че беше разглобено,а за да се презацепва,трябва да се сваля двигатела,защото на този двигател,веригите са му отзад,откъм съединитела.
ако колелото на помпата е различен размер от това на коляновия и разпределителния вал (т.е. с различен брой зъби от това на коляновия вал или х2) най вероятно няма значение (освен ако не е балансиращ вал? само помпата ли е закачена на него?)
ако броя зъби е кратен на коляновия вал значи се върти синхронно и зацепването може да има значение
виж и на веригата да няма маркирани (цветни) прешлени, може зацепването да е по тях
ако броя зъби е кратен на коляновия вал значи се върти синхронно и зацепването може да има значение
виж и на веригата да няма маркирани (цветни) прешлени, може зацепването да е по тях

Може да се заключи,колата е запалена.